promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Visszatért az agyhalálból a nyolcéves Lacika, egy százalék esélyt adtak neki, megtörtént a csoda

Visszatért az agyhalálból a nyolcéves Lacika, egy százalék esélyt adtak neki, megtörtént a csoda

Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Hirtelen jött szörnyű betegség támadta meg a kisfiú szervezetét, most minden segítségre szükség van.

Lacika kálváriája január végén kezdődött, amikor erős fejfájásra panaszkodott szüleinek, akik azonnal a kórházba siettek vele. Kecskeméten aztán borzalmas diagnózist közöltek az orvosok, a bárányhimlő szövődményei agyvelőgyulladást okozott a kisfiúnál.

Alig néhány nap alatt kritikussá vált Lacika állapota, a gyulladás epilepsziához hasonló görcsrohamot okozott nála, rohammentővel kellett Budapestre szállítani, a Tűzoltó utcai gyermekklinikára már életveszélyes állapotban érkezett meg. Azonnali, 3,5 órás műtéten esett át, akkor úgy nézett ki, hogy nem lehet megmenteni a kisfiút.

Az operáció után az orvosok nem szolgálhattak jó hírekkel, azt mondták a szülőknek, hogy gyermekük az agyhalál állapotába került:

„Mi azt mondtuk, hogy ezt nem tudjuk elfogadni, és nem hisszük el. Bementünk hozzá. Valóban úgy nézett ki… nem is mondom ki, hogy hogy. Mondtam neki, hogy „itt vagyunk, adunk neked erőt, melletted vagyunk, kitartunk”

– nyilatkozta az édesapa.

Mindössze egy százalék esélyt adtak a túlélésre, azonban megtörtént a csoda, és Lacika állapota ha lassan is, de javulni kezdett. Lekerült a gépekről és a látása is visszatért, a Bethesda Gyermekkórház rehabilitációjának is hála.

„Annyira nagy volt a nyomás a fejében, hogy muszáj volt a koponyáját felnyitni. Ezért a fejének két oldalán nincsen csont két tenyérnyi foltban. Még nem tették vissza, ezért egy nagyon nehéz és veszélyes műtét vár rá. Az orvosok szerint egy, másfél év, mire megoperálhatják”

– mondta Sponga Tímea, a kisfiú édesanyja.

Lacika gyógyulásához azonban további összefogásra és segítségre van szükség, a magánkezelése ugyanis havonta nagyjából egymillió forintba kerül. Nemrég jótékonysági bált szerveztek Ágasegyházán a család és a kisfiú megsegítésére.

„Ez a kisgyerek minden segítséget megérdemel. Nagyon küzd az életéért, küzd azért, hogy jobb legyen neki. Sajnos én is voltam ebben a betegségben, én is át tudom érezni a problémáját. Ezért döntöttünk úgy, hogy összefogunk azért, hogy Lacikának szebb és jobb élete lehessen”

– nyilatkozta Varga-Kiss Csilla szervező.

Lacika és családja az alábbi számlaszámra várja a felajánlásokat: Sponga László, 11773322-01861578 00000000. A közlemény rovatba írják be: Összefogás Lacikáért!