promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Gyógyító erővel bíró ősi csoda a Balaton mellett, nem hallottál róla pedig neked is segíthet, a tenger mélyéről került oda

Gyógyító erővel bíró ősi csoda a Balaton mellett, nem hallottál róla pedig neked is segíthet, a tenger mélyéről került oda

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

De mégis miként jön képbe a tenger, és mi köze van hozzá a Balatonnak?

A Balaton telis-tele van csodálatos helyekkel, amit nem csak a hűsítő víz és a látvány miatt kedvelhetünk, hanem azért is, mert különleges dolgokat tulajdonítanak nekik. Ha szkeptikusak is lennénk a „csodatévő” energiák kapcsán, az egészen biztos, hogy a Balatont körülölelő természet hangulata már önmagában is jó hatással lehet ránk.

Jogos a kérdés, hogy azon kívül, hogy a Balatont a „magyar tengernek” becézzük, mégis mi köze van valójában a tengerhez? Nos, ami azt illeti, egész sok, ugyanis az úgynevezett Pannon-tenger szinte a teljes mai Magyarországot beterítette a miocén és a pliocén korszakokban.

Az ősi tenger ugyan több millió évig létezett, mára már csak emlék, nyomai azonban ettől még maradtak, még ha nem is folyékony formában. Ilyen az úgynevezett „kőtenger”, amely a régi történetek szerint egyedülálló energiákkal rendelkezik.

A több millió éves kőzuhatag létrejöttét egykoron vulkanikus eredetűnek gondolták, manapság azonban a legelfogadottabb nézet, hogy a Pannon-tenger homokos üledékéből származik, melyekből az évmilliók gyakorlatilag sziklákat formáltak.

Egyik leglátványosabb darabja az úgynevezett Ingókő, vagy Kelemen-kő, amely meg is mozgatható, mivel csupán három ponton fekszik az alatta lévő sziklapadon. A legendák szerint a könyéken különleges és jótékony energiák működnek, melyek feltöltik az arra kirándulókat.

Szentbékkállai-kőtenger nem mellesleg rendkívül jól megközelíthető és igazán izgalmas programot biztosít az egész család számára, így bátran ajánljuk, hogy aki arra jár, tegyen egy kitérőt és látogassa meg az ősi sziklákat. Persze azért nem árt óvatosnak lenni, a hatalmasra nőtt, esetenként több méteres kövek melletti szaladgálást felejtse el mindenki, a látvány azonban garantáltan varázslatos lesz, és talán tényleg jótékony hatást gyakorol a vándorokra.