promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Életveszélyes állatot húztak ki a Balatonból, csak a szerencsén múlott, hogy senkit nem támadott meg

Életveszélyes állatot húztak ki a Balatonból, csak a szerencsén múlott, hogy senkit nem támadott meg

Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Nagyon veszélyes állatra bukkantak a Balatonban, mindenkit meglepett a felfedezés, hiszen itt sem kellene lennie Magyarországon. 

Egyre gyakrabban hallani arról, hogy furcsa és nem őshonos lényekre bukkannak a Balatonban, ezúttal sem volt ez másképp: Pécsi Tibor, a kőröshegyi Teknős Park tulajdonosa számolt be egy nem mindennapi friss felfedezésről. Pécsi egy, a Teknős Park Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében árulta el, hogy egy nagyon veszélyes állatra bukkantak a magyar tengerben.

Egy férfi elment horgászni vasárnap Balatonszárszóra egy dobóhálóval, ám legnagyobb meglepetésére nem halak, hanem egy aligátorteknős nézett vissza rá, amikor kiemelte a hálót. A harapós teknősnek is nevezett hüllő beleakadt a férfi hálójába, s bár első ránézésre is tudta, veszélyes állattal találkozott, nem dobta vissza a vízbe. 

Ehelyett felkereste Pécsi Tibort, mivel évekkel korábban már járt nála, és elvitte hozzá a rendkívül veszélyes hüllőt. A megtaláló csak azért nem sérült meg, mert úgy tette egy vödörbe az állatot, hogy az még a hálóban volt, és végül így is szállította át Földvárra, a Teknős Parkba.

Az aligátorteknős fenyegető kinézete mellett nagyon komoly sérüléseket is képes okozni, ugyanis csőrszerű szájával súlyosan megsebesítheti azt, akit magára nézve veszélyesnek ítél.

Pécsi Tibor elmondása szerint éves szinten legalább egy aligátorteknőst találnak a Balatonban, ami nála landol, annak ellenére, hogy nem őshonos faj ez a ragadozó hüllő. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy rendkívül veszélyes egy ilyen ragadozót beengedni a Balatonba, hiszen a védett állatokat megeszi az élővízben. Pécsi rámutatott, már így is 12 aligátorteknős van nála, amiket az elmúlt években találtak a magyar tengerben.