promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pánik a Balatonnál: cápauszonyt filmezett le egy férfi a Magyar Tengerben
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Eddig tisztázatlan, hogy mi szerepel a felvételen, csak találgatnak. 

A Balaton partján egy rejtélyes hátuszony felbukkanása keltett izgalmat, amit Hegedűs Valter, az elkötelezett horgász rögzített, és a TikTok-on már másfél millióan megtekintették.

Valter egy haletetési alkalom során figyelt fel a különös jelenségre, amikor csónakjával a tavon tartózkodott. Bár kezdetben nem volt nála telefon, később, a partra érve, újra megjelent a titokzatos hátuszony, amit sikerült lefilmeznie. A videó egyértelműen mutatja a hátúszót, amely első látásra egy cápáéra hasonlít. Valter azonban kizárta, hogy ragadozó lenne a vízben, inkább arra gondolt, hogy egy hatalmas, valószínűleg hibrid busával találkozott.

Megjegyezte, hogy a busa furcsa módon viselkedett, nem oldalazva úszott, és többször próbált lemerülni sikertelenül, ami arra utalhatott, hogy az állat öreg vagy beteg lehetett. Valter szerint a hal súlya körülbelül 40 kilogramm lehetett.

A rejtélyes hal azóta eltűnt, de felbukkanása óriási érdeklődést váltott ki, nemcsak a Balaton partján, hanem az online közösségben is. A videó alatt számos kommentelő viccelődött azzal, hogy inkább lemondja a nyaralását, nehogy találkozzon a titokzatos vízi lénnyel. Valter szerint azonban ezek csupán tréfák, és senki sem hiszi komolyan, hogy cápa élne a Balatonban. Ő maga is meglepődött a videó népszerűségén, és azon, hogy „cápaemberként” emlegetik.

Jelenleg Magyarország legnagyobb halának a lesőharcsát tartják, amely akár 120 kilogrammot és 2,5 métert is elérhet. A folyamszabályozások előtti időkben a viza volt a legnagyobb, amely a Fekete-, Azovi-, Kaszpi- és Adriai-tengerből ívás idején felhúzódott a folyókba, így a Dunába is, és akár 7 méteres hosszúságot és másfél tonnás súlyt is elérhetett. Magyarországon utoljára 1987-ben fogtak vizát, egy 3 méteres, 180 kilogrammos példányt Paksnál.

forrás: frisshirek

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás