promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas halszörnyet húztak ki a Dunából, az emberek nem hisznek a szemüknek az elképesztő lény láttán
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő méretű és színű hal került elő a Dunából. 

Időről-időre előfordul, hogy egy hatalmas nagy hal bukkan elő Magyarország valamelyik folyójából vagy tavából. Ez történt most is, ezennel a Dunából fogtak ki egy igazán szóra érdemes halszörnyet. Egészen pontosan Dömsödön, az RSD főágán zajlott a horgászat, ahol a fogás történt. 

Hétvégén igen jól sikerült az év utolsó éjszakai horgászatunk. Két barátommal  fogtunk pár szép pontyot és egy nem mindennapi ritkaság is meglátogatott minket egy albínó busa ami 48kg nyomott 

 - olvasható az RSD Horgászok Facebook-csoportjában

A horgász több fotót is megosztott a fogásokról és azt is hozzátette, hogy az sem könnyítette meg a dolgát, hogy fagyos éjszakával kellett megküzdenie.  A képeken pedig jól látható a majdnem 50 kilós jószág, amely valóban eltér a megszokottól, fehér és rózsaszínes árnyalatban tündökölt a tó mellett.

A fotók ide kattintva érhetők el. 

Az emberek sorra gratulálnak az elképesztő teljesítményhez, a kommentekből pedig az is kiderült, hogy ekkora halakat leginkább este tíz órától egészen reggel négyig lehet fogni. A busa sorsa is sokakat foglalkoztatott, de úgy tudni, hogy a szabály szerint nem szabad visszaengedni a tóba. 

- Én simán vissza engednék egy ilyen gyönyörű halacskát! Legalább egy magán tóba! Neki élni kell - írta valaki a bejegyzés alatti kommetrészlegben. 

- Elsőre azt hittem egy rózsaszín plüss bálna - vélekedett valaki a fotó láttán. 

- Ha kívülről akad, akkor kötelező visszaengedni, ha rendesen szájba, akkor pedig tilos - írta egy hozzáértő a visszaengedéssel kapcsolatban. 

Korábban egy 74 kilogrammos harcsa akadt horogra a Dunánál, amely több mint kétméteres volt. A hatalmas halat Szigetcsépen fogták ki körülbelül egy hónappal ezelőtt. Ezzel pedig meg is dőlt a Duna-ági abszolút harcsarekord

A busák képesek brutálisan nagyra nőni, a következő videóban jól látható: 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás