promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelmetes halszörny bukkant elő a Dunából, a szemtanúk döbbenten figyelték a hatalmas lényt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Olyan halszörny bukkant elő a Dunából, amire eddig nem volt példa. 

A Loch Ness-i szörny legendáját mindenki ismeri, de azt a magyarok nem is gondolnák, hogy hatalmas, szinte szörnyszülött halak itthon is vannak. Sokan imádják a halászatot és nem csak a Balatonnál, hanem a Dunánál is akadnak kapások.

Szombaton is így történt, de most nem átlagos halról volt szó, hanem akkora vízi élőlényt fogott ki valaki, hogy még a harcsarekord is megdőlt. 

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség közlése szerint szombaton egy 74 kilogrammos harcsa akadt horogra, ráadásul egy több mint kétméteres harcsáról van szó, melyet egy horgász Szigetcsépen fogott ki nem sokkal éjfél után - szúrta ki a Blikk. 

A mai napon megdőlt a hivatalos Duna-ági abszolút harcsarekord egy hitelesített 74 kg-os példánnyal! A hatalmas, több mint kétméteres ragadozó Szigetcsépen nem sokkal éjfél után vett fel egy bodorkával csalizott stupekes készséget. A kapást mindössze 20-25 perces csónakos fárasztás követte. A reggeli mérlegelés és hitelesítés után természetesen visszanyerte szabadságát ez a gyönyörű hal. Ezúton is gratulálunk szerencsés horgásztársunknak!

- írta a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség a Facebook-oldalán október 7-én. 

A fotókon jól látható, hogy valóban egy olyan halról van szó, ami inkább egy szörnyre hasonlít és biztosan sokan megijdnének tőle a vízben. A bejegyzés kommentjeinél egy videó is feltűnik a rekorder harcsáról, ahogyan visszaengedik a természetes élővilgába, a vízbe. A horgász pedig elképesztő emberséggel búcsúzik el tőle, simogatja és több puszit is nyom a hal testére. 

A kommentelők pedig elhalmozták a posztot dícsérő kommentekkel, innen derült ki az is, hogy 10 éves rekord dőlt meg, és ez a hal hivatalosan is az rsd hitelesített legnagyobb hala. Sokan pedig azt is kiemelték, hogy a legszebb az egészben, hogy a végén visszaengedték a halat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás