promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új fordulat a Loch Ness-i szörny ügyében? Most végleg pont kerülhet a titokzatos monstrum kilétére
Borítókép:  profimédia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Emberek milliói szeretnék tudni, hogy mi a rejtély megoldása, évről évre hajmeresztőbb elméletek születnek.

Az egyik legismertebb és legrejtélyesebb lény, a Loch Ness-i Szörny, évszázadok óta lebegteti az emberek fantáziáját. Ez a titokzatos lény állítólag az óriási skót Loch Ness tavában él, és számos szemtanú alapján vált a kriptozoológiai világ egyik legikonikusabb alakjává. De vajon mi az igazság a Loch Ness-i Szörnyről?

A legendás szörny

A Loch Ness-i Szörny legendája a középkor óta gyökeredzik Skócia folklórjában és történeteiben. Az első modern "szörnyészlelés" a 20. század elején történt, amikor a Loch Ness melletti úton egy újságíró és barátai állították, hogy egy furcsa és hosszú nyakú lényt láttak a vízben. Azóta a látomások és a szörny "megfigyelések" száma jelentősen megnőtt, és több fényképet és videót is készítettek a lényről, de a legtöbb bizonyíték homályos vagy nem éppne meggyőző - szögezi le az IFLscience.

A legismertebb és talán legfontosabb kép a Loch Ness-i Szörnyről a híres "Surgeon's Photograph" nevű felvétel, amelyet 1934-ben készítettek. Ez a fotó egy lebegő fej és nyak képét mutatja, amint kiemelkedik a vízből. Később azonban kiderült, hogy ez a kép valójában egy csalás volt, és egy játékokból készült modellt láthatunk rajta.

Egy új tanulmány azt mondja ki, hogy egy különösen nagy és monstruózus méretű angolna nőtt fel a Loch Ness tavában, így az emberek tévesen hihették, hogy egy legendás lényt, a Loch Ness-i Szörnyöt látta. Az angolna valóban olyan hal, amely a skót vizekben is megtalálható, és bizonyos körülmények között akár meglehetősen nagy méretűvé is válhat. Azt állítják, hogy a torz vagy homályos látomások, amelyek a Szörnyről számoltak be, valójában az ilyen nagyobb méretű angolnákra vezethetők vissza, és az emberek félreértették vagy túlértékelték azokat.

"Bár a nagy angolnák magyarázhatják a szemtanúk látomásait, azt ugye mondani sem kell, hogy valószínűtlen a Szörny mivoltuk. Hullámjelenségek és kóbor emlősök is magyarázhatják a Loch Ness-i Szörny rejtélyét."

- magyarázták a kutatásban résztvevő szakértők. 

A Loch Ness-i Szörny továbbra is az emberiség képzeletét ébren tartó egyik legnagyobb rejtély marad. Talán soha nem derül fény az igazságra, és talán ez a titokzatos lény örökre a fantáziánk szerves része marad. De mindaddig, amíg a kérdésekre nincs egyértelmű válasz, a Loch Ness-i Szörny varázsa és misztériuma továbbra is lenyűgözi az embereket világszerte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás