promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Külföldön kerülhetnek nagy bajba a magyar autósok, nem lehet töltést indítani a legnépszerűbb szolgáltatónál
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokak számára okozhat fejtörést, jobb számolni ezzel a változással!

Manapság már nem csupán városi furikázásra alkalmasak az elektromos autók, a hatótávok drasztikus növelése mellett azonban természetesen egy külföldi utat nem lehet egyetlen töltéssel megúszni.

Éppen ezért meglehetősen kényelmetlen helyzetbe kerülhetnek azok, akik külföldön szeretnék használni a legnépszerűbb töltőappot, amivel országszerte elindíthatjuk a töltést. Az MVM Mobiliti ugyanis három napja ezt az üzenetet küldte felhasználóinak:

„A mai naptól határozatlan ideig az MVM Mobiliti külföldi roaming szolgáltatását felfüggeszti, így a külföldi töltéseknél az MVM Mobiliti szolgáltatásával nem lehetséges a töltésindítás sem applikációval, sem RFID kulccsal. Magyarországon belüli partnereink töltőhálózatán továbbra is működik a roaming szolgáltatásunk. Kérjük, utazás előtt tájékozódjanak az adott országban elérhető töltési szolgáltatókról” –

közölték.

Hogy ez a határozatlan idő pontosan meddig lesz érvényes, még nem tudni, mindenesetre a mai napon újabb üzenetet kaptak a szolgáltatótól a villanyautósok:

„Az MVM Mobiliti roaming rendszerében a múlt hét végén olyan technikai problémát észleltünk, amely azonnali intézkedést igényelt, így szükséges volt a szolgáltatás felfüggesztése. Munkatársaink beazonosították a hibát és folyamatosan dolgoznak a helyzet megoldásán a szolgáltatás lehető legrövidebb időn belüli visszaállításának érdekében”

– írják.

Így aztán az is lehet, hogy a roaming szolgáltatás már a közeljövőben újraindul, erről vélhetően hamarosan szintén hivatalos közleményben tájékoztat majd az MVM Mobiliti.

Habár az applikációt sokan kedvelik, olyan vélemények is vannak, melyek szerint nagy szükség van a konkurenciára – főképp a szolgáltatás meglehetősen borsos ára miatt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás