promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új magyar pénz került ma forgalomba, a 7500 forintossal akár a boltokban is fizethetünk, így néz ki a különleges érme
Borítókép:  MNB
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bár nem feltétlenül javasolják, hogy csak úgy elherdáljuk a gyönyörű érmét, később még sokkal többet érhet.

Időről-időre találkozhatunk egészen szokatlan, valamilyen különös esemény kapcsán kibocsátott forintérmékkel és papírpénzekkel akár még a forgalomban is, ám ezek leginkább a gyűjtőknél kötnek ki, hiszen az eszmei értékük ritkaságuk miatt jóval magasabb.

A mai naptól egészen az év végéig Magyarország Spanyolországgal és Belgiummal együtt felel az Európai Unió tanácsának a soros elnökségéért, ennek alkalmából adta ki a Magyar Nemzeti Bank „Az Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége – 2024” elnevezéssel 7 500 Ft névértékű ezüst és 3 000 Ft címletű színesfém emlékérméit.

„Az emlékérmék elsődleges szerepe az értékközvetítés és a figyelemfelhívás, a mindennapi fizetési forgalomban való használatuk kerülendő. A rajtuk szereplő névérték ezen érmék gyűjtői értékének megőrzését szolgálja. Mindkét változat azonos éremképpel kerül kibocsátásra, csak értékjelzésükben térnek el”

– közölte az MNB.

Az Endrődy Zoltán iparművész által tervezett érme előoldalának felső részén a Tihanyi Apátság, a Parlament, valamint a Millenniumi emlékmű körvonala látható, alsó hányadán pedig az EP üléstermének ábrázolása szerepel. Hátoldalára központi motívumként a 2024-es évszámot kettészelő nemzeti címer került.

„Mindkét emlékérme átmérője 30 mm, szélük recézett. A 7 500 forintos címletű emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 12,50 gramm. A 3 000 forintos címletű színesfém változat réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült, súlya 12,50 gramm. Az ezüst emlékérméből tükörfényes (proof) kivitelben, a színesfém változatból selyemfényes (BU) kivitelben 5000-5000 darab készíthető.”

A gyűjtőknek érdemes résen lenniük, hiszen az ezüstérme a kibocsátás utáni három hónapban, a színesfém pedig egy évig névértéken vásárolható meg a mai naptól az érmét gyártó, valamint forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. érmeboltjában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás