promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva dolgot tapasztalt balatoni nyaralásán egy család, az apa beszámolója mindent elárul
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Teljesen elképedtek, a többi hozzászóló is megdöbbentő történeteket osztott meg.

A Balaton még mindig az ország legnépszerűbb nyári úti célja, és való igaz, a magyar tengernek van egy nagyon kellemes atmoszférája, sokakat pedig gyerekkori emlékei is oda kötnek, és a saját családjának is szeretné átadni az egykor átélt élményeket.

Ugyanakkor azt is egyre többen jegyzik meg, hogy az árak iszonyatosan elszálltak, és külföldön sokszor olcsóbban megússzák a nyaralást, főleg ha időben lecsapnak a szállásra, esetleg a repülőjegyet is sikerül akciós áron megcsípni.

A téma egyébként megosztó, hiszen vannak olyanok, akik úgy vélik, hogy a balatoni nyaralást is ki lehet hozni kedvező büdzséből (ami igaz is), ezzel szemben sokan azzal érvelnek, hogy a tengerpart az mégis csak tengerpart, és egy kis tudatossággal rengeteget spórolhatunk a költségeken (ez is igaz).

Néhány nappal ezelőtt a Threads-en egy apuka számolta be arról, hogy bár számára és felesége számára is szerelem a Balaton, elképesztő árakkal találkozott:

„Amióta gyerekeink vannak, rendszeresen, minden évben irány a Balaton. Legutoljára négyen kb. 2000 eurót hagytunk ott (ez közel 800.000 forint átszámítva – a szerk.): szállás, utazás, strand, kaja, pia, mindent belevéve. Nem spóroltunk, de nem is volt full lukszi. Január óta rágom a feleségem fülét, hogy idén, de legkésőbb jövőre menjünk már törökbe, 3000 euróból meg is vagyunk, repülő retúr, tenger, 5 csillagos szálloda tengertől kb. 150 méterre, saját strand, saját fürdőkomplexum medencékkel, gyerekbarát, animátorok, 3 étterem, all inclusive”

– írta.

A kommentelők többsége valóban egyetért azzal, hogy egy külföldi nyaralás könnyedén „jóárasítható”, de a legmeghökkentőbb talán egy visegrádi összehasonlítás volt:

„Visegrádon voltunk egy éjszakát wellnessezni (de két teljes napot maradhattunk), most azt néztem, hogy a Mallorcán foglalt szintén félpanziós wellness hotel a tengerparton ugyanennyire jön majd ki júliusban…”

 - írta egy hozzászóló.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás