promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Budapestre tartott a halálvonat, kiderült, van-e magyar áldozat
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szörnyű balesetben volt érintett a Budapestre tartó vonat.

Autóbusszal ütközött egy sorompós, fényjelzéssel ellátott vasúti átkelőnél a Prágából Budapestre tartó 279-es Eurocity-járat – írja a Napunk nevű magyar nyelvű szlovák lap. A baleset nem messze Érsekújvártól történt, a helyszíni beszámolók szerint a busz valósággal kettészakadt az ütközéstől, majd az út szélére sodródott, felborult és kigyulladt.

A Prágából Budapestre tartó vonaton összesen kétszázan utaztak, őket mind leszállították, a Szlovák Vasúttársaság pedig Párkányig pótlóbuszokat intézett a számukra. Az autóbusz mellett a vonat mozdonya is kigyulladt, a busz 53 éves tapasztalt sofőrjét ráadásul kritikus állapotban kellett a nyitrai kórházba szállítani, miközben a mozdonyvezető könnyebb égési sérüléseket szenvedett.

A balesetben a jelenlegi információk szerint 7-en vesztették életüket, míg további öt ember megsérült. Azóta megerősítésre került, hogy a hét halálos áldozat közül egyik sem tartózkodott a vonaton, a helyszínen pedig több mentőautó és három mentőhelikopter intézte a sérülteknek a szállítását. A sérülteket a lévai, galántai, nyitrai és komáromi kórházakba szállították.

A szlovák információi szerint, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője is megerősítette az MTI-nek, magyar halálos áldozata vagy sérültje nincs a tragédiának, a konzuli ügyeletre sem érkezett segítségkérés, de természetesen a továbbiak folyamán is szorosan figyelemmel tartják az eseményeket.

A közösségi médiában pedig egy videó is megjelent a balesetről, amelyen látszik, ahogy a vonat utasai tömegével hagyják el a balesetezett járművet, nagy bőröndökkel és táskákkal. Nagy dicséret az utazó népnek, ugyanis látszólag senki sem esett pánikba, mindenki nyugodtan távozott a járműről, pedig ott volt az életveszély mindenkire nézve.

Nem tudni pontosan, hogy a tragédia miért következett be, de a szlovák JOJ televízió információi szerint a baleset előtt a sorompó lent volt, a fényjelzés pedig működött, a busz is szabályosan várakozott. Ezt követően azonban a sorompó felnyílt és szabad jelzést mutatott, a busz ennek megfelelően el is indult, a vonat azonban megérkezett – így akár feltételezhető, hogy valami technikai probléma okozta a szörnyű tragédiát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás