promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az ideje összefogni, egy gyógyíthatatlan idegsorvadással küzdő férfi álmának megvalósítása a cél
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A feladat nem egyszerű, de pont ettől szép, mindenki segítségére szükség lesz, hogy valóra válthassa álmát!

Karsai Dániel alkotmányjogász esete óta az ALS széles körben ismert fogalommá vált hazánkban. Ez egyrészt örömteli, hiszen ezzel a súlyos betegséggel társadalmi szinten is foglalkozni kell, másrészt nagyon szomorú, hogy életerős embereket épít le rövid idő leforgása alatt az alattomosan támadó, jelenleg még gyógyíthatatlan kór.

Sajnos most ismét egy Karsaiéhoz hasonló történet látott napvilágot, akinek főszereplője közösségi oldalán tett közzé egy felhívást, amiben leírja helyzetét, egyben összefogásra buzdít, hogy felhívhassa a figyelmet a betegségre, és megvalósíthassa álmát:

„Szalai Dezső vagyok, és ezt a posztot nem írom, hanem diktálom. Azért diktálom, mert noha k*rvajó életem volt 49 évig, másfél éve ez megváltozott. ALS-t diagnosztizáltak nálam, ami rohadt egy betegség, mostanában sokat hallhattatok róla. Azt csinálja az emberrel, hogy az izmai elkezdenek nem működni, ami először a mozgást, aztán a légzést is igencsak megnehezíti”

- írja.

„Meg akarom mutatni magamnak és a betegtársaimnak is, hogy ha kihívásokkal is, de nincs lehetetlen és élni kell az életet, amíg lehet” –

fogalmazott, hozzátéve, hogy az egyik leghőbb vágyának megvalósításában, miszerint személyesen is ott lehessen az Európa-bajnokságon, a poszt olvasói is segíthetnek.

„Ahhoz, hogy ez összejöjjön két dologgal tudtok segíteni. Az egyik, hogy megosztjátok a történetemet, hogy minél több emberhez eljusson, a másik pedig, hogy ha tehetitek, akkor hozzájárultok az utazásom költségeihez, ami sejthetitek, az én állapotomban kissé bonyolultabb szervezés, mint beülni a kisbuszba vagy felszállni a vonatra."

„Hamarosan érkezik az alapítványom, minden infóval, de ha támogatni szeretnétek az utazásom, akkor addig is ide tudtok utalni: 11773487-00560999 Török Timea”

Szalai Dezső ügye kapcsán már most rengetegen összefogtak, a Trollfoci is megírta a történetét, valamint a Napi Kocka is közzétett egy bejegyzést:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás