promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtörtént a csoda! Összegyűlt a pénz Zsombi kezelésére
Borítókép:  Facebook / Sma Baby Zsombor
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lassan másfél éve egy egész ország Zsombiért szurkol, azért a kisbabáért, akit nemsokkal születése után 1-es típusú SMA betegséggel, vagyis gerincvelői izomsorvadással diagnosztizáltak, méghozzá annak is a legsúlyosabb formájával. A család tegnap jelentette be, hogy február 17-én összegyűlt a szükséges összeg a Zolgensma génterápiára, amely jelenleg a világ legdrágább kezelése, egyben az egyetlen gyógyszer, amely visszaadhatja a reményt a kisfiú számára egy boldog, teljes életre.

Miután fény derült a betegségre, a család gyűjtést indított, hogy finanszírozni tudják a kezelést, amely nem kevesebbe, mint 730 millió́ forintba kerül. Kezdetben mintha minden esély ellenük szólt volna: a koronavírus-járvány kirobbanása igencsak megnehezítette a helyzetet. 

A megannyi jóakaratú adakozónak hála azonban, a pénz lassan, de biztosan csordogált a Zsombiért létrehozott alapítvány számlájára, minek köszönhetően 2021. február 15-én 621 millió fölé emelkedett az összeg. 

Szerda este pedig egy váratlan örömhírrel jelentkezett a család: a Duna Bónum Alapítvány kipótolta a hiányzó összeggel a Zsombi kezelésére gyűjtött pénzt, minek következtében egy óriási harc és út végére ért a Burinda család.

„Nagyon nehéz gyűjtésen vagyunk túl! Nyáron még annyira elképzelhetetlen és rettenetesen hosszúnak tűnt ez az út. Igazából az is volt, de közben olyan embereket és olyan összefogást ismerhettünk meg, ami legalább annyira elképzelhetetlen volt, mint maga az összeg.”

Óriási hálával és örömmel írhatom ma nektek, hogy megcsináltuk. ❣❣❣ Zsombi számláján a mai napon...

Közzétette: Sma baby Zsombor – 2021. február 17., szerda
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás