promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden Orbán Viktor arcára volt írva a sorsdöntő meccs után, szurkolói videó került elő a miniszterelnökről
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindent elárult a helyzetről, hogy milyen hangulatban volt a miniszterelnök.

Gyakorlatilag közismert, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hatalmas focirajongó, ő maga is focizott és a sokak által kritizáltak magyar bajnokságnak is nagy rajongója. Amikor a magyar válogatott játszik, pláne akkor, ha ilyen fontos tétmeccseket, a kormányfő mindig megjelenik a mérkőzéseken több kormánytag társaságában, hogy élőben követhesse a fiúkat.

Nem volt ez másképpen a 2024-es Európa-bajnokságon sem, Orbán minden egyes mérkőzésen kint volt, mindig került elő arról fotó, ahogy a VIP-páholyból nézi a meccseket. A miniszterelnöknek vegyes élményei lehettek: bár kétségtelen, hogy láthatta a magyarok egy nagy tornán szerepelni, sajnos a háromból két alkalommal vereséget szenvedtünk Svájc és Németország ellen, a skótokat viszont 1-0-ra legyőztük.

Csoboth Kevin utolsó perces csodagólja azt jelentette, hogy volt reményünk a továbbjutásra, ám minden reális várakozás ellenére, az angolok és a portugálok pocsék teljesítménye miatt végül ez nem jött össze a továbbjutás. Orbán Viktor számára így ezen az Európa-bajnokságon a Skócia elleni meccs volt az utolsó, amit meg tudott látogatni, a mérkőzés utáni pillanatokról pedig előkerült egy szurkolói videó, amely megörökíti a miniszterelnököt.

Az ismeretlen, csabatoth69 felhasználónevet használó szurkoló a TikTok-csatornáján osztotta meg a felvételt, amelyen az látszik, ahogy oldalról videózta le Orbán Viktort a mérkőzés után: ez abból látszik, hogy már a szektorában többen felálltak, hátul pedig egyértelműen már mennek ki a stadionból az emberek. A miniszterelnökről nem sugárzott az öröm, a videó első felében a már felhajtott székeknek nekidőlve, zsebre tett kézzel maga elé nézett.

Ezt követően a miniszterelnök elővette a telefonját, ránézett, majd visszatette a zsebébe a kezét és nézett tovább előre, majd sóhajtott egy nagyot és a videó véget ért. Nem sok arcot lehet rajta kívül felismerni tisztán a szektorában, egyedül Csányi Sándort, az OTP Bank első emberét, aki szintén gyakran kijár a magyar válogatott meccsekre – nem véletlen, hiszen a bankja a névadó szponzora a magyar bajnokságnak.

Természetesen nem vagyunk gondolatolvasók, így csak tippelgetni lehet, hogy mire gondolhatott a miniszterelnök, de feltehetően ő is érezte, hogy bár szép lépést tettünk előre, ez még nem elég a továbbjutáshoz. Az sem kizárható, hogy a játékkal nem volt elégedett, bár ez a nyilatkozatai alapján nem gyakran szokott előfordulni. Még az sem kizárható, hogy csak szimpla fáradtság, egy viszont biztos: látszott rajta, hogy nincs a legjobb kedvében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás