promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Azonnali hír jött, erről tudnod kell
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon fontos, hogy erről tudj.

Az elmúlt időszakban nagyon sok hír jött nagy vállalatoktól vag szolgáltatoktól, amelyek arról értesítenek minket, hogy nagy változás következett be a rendszerben, illetve a nagy cégek akkor is kiadnak közleményeket, amikor valamilyen hiba forog fenn vagy éppen csalók próbálkoznak be az ügyfeleiknél valamilyen újításra vagy éppen veszélyre hivatkozva.

Az online térben egyre több ilyen csalásról lehet hallani, a Google is nagyon sokszor ad ki közleményeket, elsősorban a Gmail kapcsán. Az utóbbi időszakban pedig többek között a Meta Marketplace-szolgáltatásában is elképesztő csalások garmadájára derült fény, és folyamatosan jönnek a figyelmeztetések a felhasználók számára.

Most a PC Fórum arról ír, hogy az OTP-ügyfeleit próbálják újfajta csalással behálózni csalók.

Mégis mi történt?

A csalók pedig új hitelesítési eljárások bevezetésére hivatkoznak az OTP ügyfeleinél. Ez a módszer pedig a napokban kezdett el terjedni. A portál most arról ír, hogy korábbi banki visszaélésekre és nem engedélyezett tranzakciókra hivatkozva próbálták valahogy kicsalni a potenciális áldozatok azonosítóit az OTP Bank számlatulajdonosaitól.

Új hitelesítési eljárásokra hivatkoznak a csalók, így próbálják átverni azokat, akiket felkeresnek.

A levél pedig így kezdődik:

"Tisztelt Ügyfelünk, Felhívjuk figyelmét, hogy 2024. május 20-től új online banki hitelesítési eljárásokat vezetünk be az összes online banki felhasználó magánéletének védelme érdekében"

A levél pedig azt is kéri, hogy átkattintsunk egy linkre, ami azonban egy olyan oldalra vezet, amely nem az OTP Bankhoz köthető, adathalász célokra hozták létre, egy hamis oldalról van szó tehát.

Milyen adathalász módszerek léteznek még?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás