promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt most szokatlanul olcsón tankolhatsz a jobb üzemanyagból, nagyot spórolhatsz, ha a közelben jársz
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezresekben mérhető a különbség, ha valaki kifogja az olcsóbb árfekvésű kutakat.

Néhány hónappal ezelőtt teljesen elszálltak az üzemanyagárak, az autósok pedig kétségbeesésükben már azt találgatták, hogy mikor kell letenniük a kocsit. Újból a 650 forintos literenkénti áraknál tartottunk, ami a fuvarozók számára is nagyon komoly terhet jelentett, a megcsappanó megrendelések mellett ez újabb fejfájást okozott a teljes szektornak.

Végül az állam is kénytelen volt beleszólni a dolgokba, és felvetette, hogy újabb árstop jöhet, ha nem sikerül mérsékelni az árakat. Ezt követően nagyon lassú árcsökkenés következett, amit az elmúlt hetekben segített az olaj hordónkénti árának mérséklődése is.

A holtankoljak.hu szerint azonban nagyjából a mostani szinten áll meg az áresés, amit a hétközepi stagnálás is jelez:

„Június első hetében három alkalommal is csökkentek a hazai üzemanyagárak, a csökkenő tendencia pedig már május közepe óta tart. Tekintettel az olajpiaci trendekre, várhatóan a következő héten már nem számíthatunk árcsökkenésre”

– írták.

„A Brent típusú olaj hordónkénti ára jelenleg 79 dolláron áll, ne feledjük, hogy a héten már 77 dolláros szint alatt is járt. Jelentősebb csökkenésre már nem számíthatunk, ami az olaj jegyzési árait illeti. A forint árfolyama sem tud tovább erősödni a dollárral szemben, újra 360 forint fölé emelkedett az árfolyama, ami szintén útjában áll az üzemanyagárak csökkenésének”

– fogalmazott elemzésében az oldal.

Ám aki élelmes és szerencsés helyen lakik, vagy csak éppen arra jár, az könnyen nagyobb összegeket is spórolhat, méghozzá a kutak különböző árképzése miatt. Akár a minőségibb, azaz a 100-as benzint is ki lehet fogni jó áron, Mezőtúron, a Széchenyi István utcában például 586 forintért tankolható literje, ami még a 95-ös országos átlagszintjénél (589,7 forintnál) is kedvezőbb ár!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás