promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghitt ékszerdobozban élt a legendás Törőcsik Mari, most beengedték a kamerákat a 70 milliós ingatlanba
Borítókép:  YouTube/FriderikuszPodcast
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Itt élt a nemzetünk egyik legkiválóbb színésznője a haláláig.

Törőcsik Mari, a nemzet színésze és emblematikus alakja, emléke tovább él szülőfalujában, Velemben, ahol egykori otthona most új gazdára talált. Az ingatlan, amely most az ingatlanpiacra került, nem csupán egy ház, hanem egy darabka történelem és kultúra. Az épület iránti érdeklődés hamar felélénkült, és nem véletlenül: Törőcsik Mari élete és munkássága sokak számára inspiráló volt.

A ház 1450 négyzetméteres telken helyezkedik el, alapterülete pedig közel 140 négyzetméter. Az épülethez borospince és egy kis medence is tartozik, ami különleges vonzerőt jelenthetett a vásárlók számára. Az ingatlan ára 69 millió forint volt, ami a környék adottságait és az ingatlan jellemzőit tekintve nem tűnt túlzottnak, így nem is volt meglepő, hogy hamar gazdára talált​ - gyakorlatilag a hirdetés publikussá válás után azonnal megvették.

A falu, Velem, amely mindössze nyolc kilométerre fekszik Kőszegtől és az osztrák határtól, különleges atmoszférával bír. Törőcsik Mari itt találta meg nyugalmát és ihletét hosszú évek során. Az itt töltött idő alatt gyakran fogadott vendégeket, és otthona a kulturális élet egyik központjává vált.

Törőcsik Mari, aki több mint hat évtizedes pályafutása során a magyar színjátszás meghatározó alakjává vált, számos emlékezetes szereppel ajándékozta meg a közönséget. Munkássága során nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is elismerték tehetségét. Az általa játszott karakterek mély érzelmi hatással voltak a nézőkre, és személyisége mély nyomot hagyott a magyar kultúrában.

A ház eladása kapcsán Járai Máté, Törőcsik Mari fogadott unokája, is megszólalt, kifejezve, hogy bár személyesen kötődött a helyhez, most mégsem vágott bele a vásárlásba. Elmondása szerint más irányba sodorta az élet, és egy hasonló ingatlant vásároltak Horányban. Emellett Budapest közelsége is fontos szempont volt számára, hiszen munkája ide köti.

A Törőcsik Mari-emlékház nem csupán egy ingatlan, hanem egy kulturális emlékhely is, ahol a látogatók közelebbről is megismerkedhetnek a színésznő életével és munkásságával. Az új tulajdonos számára ez az épület több lehet egy egyszerű lakóhelynél: egy olyan hely, amely a magyar kultúra és történelem részévé vált.

Az emlékház iránti érdeklődés azt is mutatja, hogy Törőcsik Mari öröksége tovább él, és még sokáig inspirálhatja a következő generációkat. Velem faluja pedig, amely hosszú évekig adott otthont a színésznőnek, most egy újabb fejezetet nyit történetében ezzel az eladással. Az ingatlanpiaci tranzakcióval egy új korszak kezdődhet, de Törőcsik Mari emléke és szellemisége mindig jelen lesz a falu életében.

Az érdeklődők és a rajongók számára Velem látogatása igazi zarándokhely lehet, ahol megérinthetik azt a környezetet, amely Törőcsik Mari számára oly sokat jelentett. Az emlékház pedig továbbra is őrizni fogja azt az atmoszférát és örökséget, amelyet a színésznő hátrahagyott.

forrás: 24.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás