promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli bejelentés a június 9-i választásról, egy héttel a nagy nap előtt közölték

Rendkívüli bejelentés a június 9-i választásról, egy héttel a nagy nap előtt közölték

Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions

Fontos bejelentés jött a választásról.

Egy hét múlva választás. Június 9-én a magyaroknak szavazniuk kell arról, hogy kik legyenek az önkormányzati képviselők, a települések polgármesterei, Budapest főpolgármestere, illetve arról is, hogy kik képviseljék Magyarországot a következő években az Európai Parlamentben. A kampányidőszak még dübörög, a pártok közötti viták is javában zajlanak, a főpolgármesterek közül pedig Szentkirályi Alexandra, Karácsony Gergely, és Vitézy Dávid hallatja leginkább a hangját - ezzel szemben dr. Grundtner Andrásról, a Mi Hazánk jelöltjéről alig hallani valamit; pedig már itt vagyunk az utolsó egy hétben.

A választások alakulását és eredményeit sokan szokták követni a televízióban, ezzel kapcsolatban most egy rendkívüli bejelentés érkezett az RTL-től., ugyanis közölték, hogy egy élő választási műsor lesz náluk nemcsak az anyacsatornán, de az rtl.hu-n is. Maga a műsor az esti Híradó után, 19 órakor fog kezdődni - ennek három házigazdája lesz Boros Krisztina, Kéri Barna és Rábai Balázs személyében.

Őket - és a nézőket - három szakértő vendég: László Róbert, a Political Capital választási szakértője, Bódi Mátyás, a Választási Földrajz geográfus-elemzője és Kiss István, a Danube Institute ügyvezetője segíti majd a beérkező adatok értelmezésében.

Fontos információ az RTL élő műsorával kapcsolatban, hogy 19:15 és 21:00 között több alkalommal is gyorshírekben számolnak majd be a legfrissebb fejleményekről. Az este folyamán az RTL Híradó munkatársai Brüsszelből és több hazai városból is élőben jelentkeznek, és több alkalommal élőben kapcsolják majd a pártok eredményváróját is.

Mint említettük, a televízió mellett az rtl.hu-n is követhetjük majd a választás alakulását; a weboldalon a szavazókörök megnyitásától percről percre tudósít majd az RTL a választással kapcsolatos hírekről. A napközben beérkező részvételi adatok, valamint az urnazárás után érkező eredmények látványos és könnyen érthető grafikonokon is megjelennek majd az oldal felületén, emellett elemzések, valamint videós tudósítások is várják majd a hírportál látogatóit.