promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ismert színész házasodott be Vitézy Dávid családjába, a tévénézőknek is ismerős lehet a Jászai Mari-díjas művész

Ismert színész házasodott be Vitézy Dávid családjába, a tévénézőknek is ismerős lehet a Jászai Mari-díjas művész

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Vitézy Dávid örülhet, hogy ilyen híres és neves színészrokona van.

Azt rebesgetik, hogy Szentkirályi Alexandra hamarosan visszaléphet, hogy a Fidesz inkább Vitézy Dávidot, a BKK korábbi vezérigazgatóját támogathassa. Hogy Vitézy Dávid hogyan teljesít majd a június 9-i választásokon, azzal egyelőre kár is lenne foglalkozni, sokkal érdekesebb az egykori államtitkár családja és rokonsága; illetve hogy melyik ismert színész házasodott be hozzájuk.

Azt talán többen tudják, hogy Vitézy Dávid bizonyos szempontból rokoni szálak fűzik Orbán Viktorhoz is, ugyanis van egy közös pont mindkettejük életében, mégpedig Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont volt ügyvezető igazgatója és a Brüsszeli Magyar Intézet vezetője, aki 2022 óta magyar nagykövet Kolumbiában. Az ő féltestvére apai ágon Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, míg anyai ágon a miniszterelnök unokatestvére.

Vitézy Dávid szülei is érdekesek, ugyanis az édesanyja, Hankiss Ágnes pszichológus és író, emellett volt európai képviselő, édesapja pedig egy Balázs Béla-díjas filmrendező, maga Vitézy László volt, akinek olyan alkotásokat köszönhetünk többek között, mint a Békeidő, a Vörös föld, vagy az Érzékeny búcsú a fejedelemtől. De ott van a családfán Erdős Péter neve is, aki Vitézy Dávid nagyapja; ő róla azt kell tudni, hogy ő volt a híres Popcézár, aki a teljes magyar popzenei világot irányította a Kádár-korszakban.

Most pedig jöhet az igazi megdöbbenés, ugyanis hazánk egyik ismert, Jászai Mari-díjas színművésze is tagja ennek a családnak. Ugyanis a főpolgármester-jelölt unokatestvére, Vitézy Rita nem kisebb személlyel kötött házasságot, mint a tatabányai Jászai Mari Színház - közismertebb nevén Népház - igazgatója, Crespo Rodrigo, akinek hangját is jól ismerhetik az emberek, hiszen ő volt például Drew Fuller hangja a Bűbájos boszorkákban, Adam Rodrigueznek a CSI: Miami helyszínelőkben, vagy éppen Johnny Deppnek A síró emberben.

A tévénézők a Doktor Balatonból emlékezhetnek rá, emellett olyan ismert hazai filmekben játszott, mint a Kisváros, a Zimmer Feri 2, a Liza, a rókatündér, vagy a Pesti balhé.