promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vitézy Dávidot a legnagyobb magyarországi ingatlanportál akasztotta ki, Esterházy Péter otthonáért kampányol a főpolgármester jelölt
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lebontanák a híres író otthonát, teljesen kiakadt a főpolgármester jelölt.

Idén az elkötelezett demokraták igen el vannak kényeztetve: a fantasztikus Európai Parlamenti választások mellett hazánkban még önkormányzati választások is lesznek, bőven lehet hát majd ikszelgetni a számunkra szimpatikus jelöltet.

A kampány már nagyban zajlik, és természetesen kiemelt figyelmet követel a fővárosi főpolgármester választás. Érdekes módon bizonyos szereplők a kormány leváltásával kampányolnak - ami némileg lehetetlen, tekintve, hogy ez most nem országgyűlési választás, de hát a demokrácia már csak így működik.

Most egy meglehetősen érdekes kampányelem bukkant fel, méghozzá Vitézy Dávid holdudvarából. Míg a kormánypárt képviseletében Szentkirályi Alexandra leginkább Karácsony Gergely munkájának minősítésével (nézőpontjukból minősíthetetlenségével) igyekszik szavazat-maximalizálni, a regnáló főpolgármester a haladó-európai értékek hangsúlyozásával szeretne minél több szavazót - addig a tömegközlekedés-szakértő Vitézy Dávid bedobta kampánytémának Eszterházy Péter egykori házát.  

Ahhoz sok kétség nem fér, hogy Eszterházy Péter még nemzetközi szinten is ismert magyar író (noha irodalmi Nobel-díjat nem kapott), családja pedig az egyik legnagyobb nevű és múltú egykori nemesi família.

A posztmodern irodalmat képviselő Eszterházy olvasása nem éppen egyszerű mutatvány, a hivatalos irodalmi kánon értékítélete alapján azonban értékes művekkel állunk szemben, amivel úgy tűnik, Vitézy Dávid is egyetért.

A főpolgármester-jelölt az egyik legnagyobb ingatlankereskedelemmel foglalkozó portálon talált rá az író egykori házának a hirdetésére, és szemet szúrt neki, hogy a hirdetésben már rögtön az átalakítási lehetőséget is megemlítették - Vitézy szerint viszont egy ilyen ház mindenképpen kulturális kincs, ezért nyilvános posztban szólította föl Karácsony Gergelyt és Csák János kulturális államtitkárt az ügyben, hogy tegyenek valamit az ingatlan állami kézbe kerüléséért és konzerválásáért.

Válasz egyelőre nem érkezett, egyelőre még csak a kommentelők estek egymásnak a bejegyzés alatt Eszterházy Péter munkásságát vitatva - imigyen lett hát a főpolgármester-választás kampányából irodalmi szalon-vita.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás