promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennek sokan nem fognak örülni: idén is brutálisan drágák lesznek a strandbelépők
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sajnos idén sem kerülhetjük el a drágulást.

Úgy tűnik, hogy már most április elején beköszöntött a nyár, így hamarosan a strandok is kinyitják majd kapuikat, a belépőjegyek árai azonban sajnos idén is növekedni fognak mégpedig igen jelentősen.

A a Gellért fürdő kültéri medencéje és a Palán az élménymedence például várhatóan már április vége körül használható lesz, majd május végétől június közepéig – az időjáráshoz igazodva – a többi strandmedence és a strandok is.

Az hogy mikor kezdődik az igazi strandszezon egyébként nem a naptártól, hanem sokkal inkább az időjárástól és a várható vendégforgalomtól függ, hiszen a megemelkedett energiaköltségek miatt is fontos a folyamatos üzemelés költségeit fedező, de inkább meghaladó bevétel.

A tavalyi nyár meglehetősen hektikusan alakult, a májusi hűvös időjárás, majd az esős június sem kedvezett a strandidénynek

– olvasható a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt VG kérdéseire írt válaszlevelében.

Mint írják 2023-ban még a július is meglehetősen változóan indult: egyik nap 32 fok volt, ilyenkor például a Palatinusra akár hétköznap is ellátogatnak ötezren. Rosszabb időjárás esetén viszont a 300 főt sem éri el a strandolók száma. 

A múlt évi szezon csúcsnapján több mint 7 ezer strandoló váltott jegyet a Palatinusra. A BGYH fürdőiben pedig évek óta ütemezetten, az időjárás alapján mérlegelve nyitják meg a strandmedencéket, strandokat – nagyjából az április végétől június közepéig tartó időszakban és ezt a gyakorlatot fogják követni ebben az évben is. 

Addig is folyamatosan zajlanak a strandfelkészítési munkák, így többek között a medencék felújítása, tisztítása, élményelemek és csúszdák karbantartása, a kertek virágosítása, megszépítése 

A legfontosabb kérdés azonban az, hogy idén mennyivel drágulnak majd a strandbelépők:

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. fürdőiben a belépők ára 2024. január 8-tól 5-13 százalékkal emelkedett, ami jócskán alatta van a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerinti, átlagosan 17,6 százalékos 2023. évi inflációs rátának. 

Mint pedig ennek nyomán kiderült a strandbelépők esetében az idén hasonló mértékű, infláció alatti, jellemzően 5-13 százalékos árváltozásra lehet számítani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás