promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kamera elé állt az esztergomi halálos rally baleset egyik legfontosabb szemtanúja: elmondta mi történt
Borítókép:  Youtube - gran-tv
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az egész ország gyászolja az áldozatokat.

Március 24-én egy váratlan és tragikus esemény rázta meg Magyarországot: egy ártatlan családi programnak induló szórakozáson harminc ember megsérült, négy pedig életét vesztette. Ebből egyikük egy kisgyermek volt. Egy Skoda-Fabia R5 típúsú személygépjármű nagy sebességgel haladva a nézők közé csapódott, miután elvesztette irányítását a jármű felett.

A Magyar Nemzeti Autósport szövetség vizsgálta a baleset körülményeit, egy ilyen tragédiánál mindenki okokat keres arra, hogy miért történhetett, ami történt.

A szemtanú elmondta, hogy hatalmas sebességgel érkezett az egyik versenyző autó Lábatlan felől, amikor a lassításra való eszköz megdobta az autót, ami ezután a tömegbe csapódott.

A helyszínre négy mentőhelikopter is érkezett, azonban a legsúlyosabb sérülteken sajnos már nem tudtak segíteni.

Egy gyermeket súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, hat másik embert pedig könnyebb sérülésekkel vettek kezelésbe a mentők. Az ő állapotukról egyelőre nincs hír. Ez volt a 11. Esztergom-Nyerges Rally, hasonló szörnyűség azonban a korábbi alkalmakkal (szerencsére) nem történt. A versenyt értelemszerűen félbeszakították.

Később azt is nyilvánosságra hozták, hogy az ORB2, az ORB3 és a Historic szezonnyitóját is leálltják. Olyan információk is napvilágra kerültek, hogy a baleset kezdete előtt nem sokkal olaj került a pályára, azonban a nyomozás még jelenleg is zajlik. A rendőrség halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A nézők, akik megsérültek elzárt helyen álltak, nem tartózkodhattak volna ott, erre a helyszínen kihelyezett tábla is figyelmeztette őket.

A balesetről készült helyszíni tudósítást ide kattintva tudod megnézni:

A részvétnyilvánító gyászposztot pedig, ami alatt rengetegen fejezték ki együttérzésüket, ide kattintva tudod elolvasni:

Forrás: kemma.hu, telex.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás