promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életveszélyessé vált a magyarok kedvenc helye: sorra történnek a súlyos balesetek, pusztító körülmények uralkodnak
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen körülmények uralkodnak a szomszédos országban. 

Habár december 25-én sok helyen nyoma sem volt a hónak, Szlovákiában teljesen más volt a helyzet. Turócszentmárton közelében akkora hó volt még karácsonykor, hogy az arra járók egyáltalán nem jártak jól. 

Martinské hole síközpontnál olyan durva helyzet alakult ki, hogy az autók irányíthatatlanná váltak. A felkapott helyet sokan látogatták meg a tegnapi nap folyamán, de biztosan sokaknak eszébe jutott, hogy bár ne indultak volna útra. Egy videó is készült róla, hogy a meredek hegyi úton elkezdtek irányíthatatlanul visszafelé csúszni a járművek.

Mindez azért történt meg, mert néhány jármű hólánc nélkül próbált feljutni, aminek az lett a vége, hogy egy idő után elkezdtek visszacsúszni, és amikor nekiütköztek a lejjebb állóknak, azokat is elkezdték magukkal lefelé tolni - számolt be róla a Paraméter.

Az emberek pedig szinte kiakadtak a kommenteknél, hogy mégis hogyan történhetett meg, hogy lánc nélkül mentek fel az emberek a meredek útra. 

- Ki engedte fel őket lánc nélkül??? Emlékszem gyerekkoromból, hogy ha nem volt láncod, akkor nem mentél fel és nem mentél haza - olvasható az egyik hozzászólásban. 

 - A nyári gumi szerelmeseinek összejövetele - jegyezte meg egy másik hozzászóló. 

-Tavaly pontosan ugyanezt tapasztaltam ott. A nedves hó rányomta a tiszta jeget, és még az úton sem lehetett menni. Talicskára lenne szükség - írta egy harmadik kommentelő. 

Habár december 25-én nem, de karácsony előtt egy nappal, 23-án hatalmas hóesés tombolt az országban. Sokan arra kelhettek, hogy szakad a hó és hófehérré váltak a tetők, de délután inkább az eső váltotta fel mindezt. A hóemberek így teljesen eltűnhettek, a következő napokban pedig egyáltalán nem lehet számítani télies időre. Fagy egyáltalán nem lesz és az sem kizárt, hogy 13 fok köré emelkedik a hőmérséklet. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás