promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzasztó időjárási jelenség lepi el a fél országot: azonnali riasztást adtak ki miatta a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A téli idő búcsút int nekünk, 10 fok is lehet a következő napokban. 

Igazán változóra sikerült az idei karácsony, már ami az időjárást illeti. Egy nappal szenteste előtt leesett a hó, de a legtöbb helyen 24-én már hűlt helye sem maradt. Úgy tűnik már nem is lesz hó idén, sőt 2023-ban várhatóan már nem lesz kemény fagy.  Csak éjszaka lehet majd hűvös, de jelentős csapadék sem lesz a következő napokban. A köd miatt azonban fájhat majd a feje az autósoknak, több vármegyére is kiadtak vészjelzést a következő napokra. 

Kedd este, azaz december 26-án fátyolfelhős lesz az ég, köd és rétegfelhőzet főként a délnyugati tájakon - akár nagyobb területen, illetve az északkeleti határ közelében képződhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint csapadék nem valószínű, így havazni biztosan nem fog karácsony másnapján. Az északnyugati, nyugati szél az előbb említett tájak kivételével több helyen élénk, a hegyekben erős marad. Szerda hajnalban pedig egy-két helyen lehetnek mínuszok és némi ónos eső, de az ország döntő többségében 3-4 fok is lehet majd. 

Szerdán enyhe időre számíthatunk, ugyanis napos időnk lehet. Napközben 8-10 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a déli vármegyékben akár 12 fok is lehet. Az éjszaka képződő köd maradhat meg tartósabban, emiatt pedig vészjelzést is kiadtak a napra. A nyugati megyékben sűrű köd (látástávolság pár száz méter) várható. Pontosabban Vas, Zala, Somogy és Baranya vármegyékre adtak ki citromsárga, elsőfokú vészjelzést. Csütörtökön sem ússzuk meg köd nélkül, december 28-án az ország keleti része kap majd egy jó adagot belőle. Tartós sűrű köd miatt citromsárga riasztást adtak ki. Pénteken mindez folytatódni fog, sűrű köd lepi el az országot, de a hőmérséklet 13 fokra id felkúszhat. 

Részletes időjárás jelentést a MET videójában lehet hallani az elkövetkezendő napokra. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás