promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő árhullám öntötte el ezt a várost karácsonykor, a vízügy I. fokú készültséget hirdetett - részletes időjárás-jelentés
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárásra senki sem számított, de végül ez a meglepő forgatókönyv valósult meg.

Az embereket nagyon sokáig lázban tartotta kérdés, hogy fehér-lesz-e a karácsony, vagy sem. Nagyon érdekes dolog történt, mert karácsony előtti nap leesett a hó országszerte, azonban másnapra egy melegfrontnak köszönhetően sok helyen el is olvadt a hó, ma pedig mr vannak olyan országrészek, ahol nyoma a sincs a karácsonyi hangulatnak - már ami a tájat illeti. Sokkal inkább a tavaszra hasonlít. Sok helyen a Duna is kilépett a medréből, Győrben például elöntötte a partmenti sétányokat, utakat, Mosoni-Dunán I. fokú készültség van érvénybenNagybajcsnál pedig II. fokú.

Ezt pedig egy meteorológiai anomáliaként is tekinthető. Az előrejelzések szerint a tavaszias időjárás az év hátralévő részében is fennmarad: ez különösen érdekes, mivel bizonyos statisztikák alapján jelenleg a Kárpát-medencében (és az egész Kelet-Közép-európai térségben és nyugaton is) több fokkal melegebb, mint általában ilyenkor. Azok, akik aggódnak a klímaváltozás miatt, jogosan érezhetik e félelmet, különösen a szeretet ünnepén. A meleg idő mellett szárazabb időjárás is jellemző, bár az idei csapadékmennyiség alacsonyabb lehet a megszokottnál a térségben.

Milyen időre kell számítani a következő napokban?

Hétfő estére várhatóan megszűnik a csapadék, és a felhőzet is csökken. Emiatt a levegő párássá válik, és néhány területen köd kialakulhat. A délnyugati szél élénk lesz az északkeleti területeken. Az éjszakai hőmérséklet nagy részén 2 és 7 fok között lesz, csak néhány helyen lehet enyhén fagy.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedd délelőtt, miután a köd feloszlik, változóan felhős idő várható, általában hosszabb napsütéssel. Csapadék nem várható. A délnyugati szél nagy területen élénk lesz, időnként erős, majd főként az északnyugati régiókban nyugatira, északnyugatira fordul, és viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között várható, de néhol hűvösebb idő lehet.

Szerdán éjjel hazánk délnyugati harmadán sokfelé, északkeleten helyenként képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely nappal is tartósabban megmaradhat. Máshol változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Időnként megélénkül a nyugati, majd déli szél. A hajnali -3, +5 fokról kora délutánra 5 és 12 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a felhős, párás vidékeken lesz a hűvösebb idő.

Az OMSZ legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás