promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Durva változás áll be az időjárásban karácsony előtt egy nappal, kiadták a riasztást az országra a meteorológusok
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mutatjuk milyen idő lesz a karácsonyi hétvégén. 

Ismét változékony időnk lesz a hétvégén, de az biztos, hogy csapadékból nem lesz hiány, front is valószínű. Légtömeghatár hullámzik majd a térségünkben, az északi országrészben hidegfront, a délnyugatra pedig melegfront éri el az országot. 

Szombat délután a csapadékhajlam délelőtt átmenetileg több helyen csökken, és főként északkeleten, illetve a délnyugati határszélen a felhőzet is szakadozhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint  nap második felében azonban ismét mindenütt beborul az ég, és újabb csapadékhullám érkezik. A délnyugati megyékben eső, másutt havas eső is lehet. Az sem kizárt, hogy a karácsony előtti napon havazás is valószínű. Átmeneti vizes, tapadó hóréteg több helyen kialakulhat. A széllel meggyűlhet a bajunk, az északnyugati, nyugati szelet többször erős, olykor viharos lökések kísérik. Ennek ellenére hideg időre nem számíthatunk, 8-9 fok körül alakul az időjárás.

A durva időjárási viszonyok miatt több vészjelzést is kiadtak: széllökés miatt szinte az egész országra elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki, kivétel Borsod-Abadúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék. Az eső miatt leginkább az ország nyugati része érintett, Győr-Moson Sopron megyére, narancssárga vészjelzést adtak ki. 24 óra alatt több mint 30 mm csapadék hullhat. A havazás kapcsán a középső vármegyék érintettek, Pest vármegyében is 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat.

Vasárnap, azaz december 24-én borult, esős időre számíthatunk. A nap első felében az északi, északkeleti országrészben, illetve a hegyekben néhol havas eső, hó is hullhat. Sokfelé megélénkül, főleg hazánk északkeleti felén megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Kora délután többnyire 7, 13 fok várható, de északkeleten alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Vészjelzés nincs érvényben ezen a napon. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás