promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény lesz, 13 vármegyére adtak ki figyelmeztetést a meteorológusok - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen időjárás várható majd az elkövetkező napokban.

Az elmúlt időszakban mintha az időjárás egy kicsit visszavett volna, pedig két hete még nagyobb hó esett le az ország több pontján is, és sokna természetesen már arról álmodtak, hogy fehér karácsonyunk lehet, hiszen megérkezett a havazás. Ám utána enyhült az idő, és az elmúlt időszakban bizony nagyon sokszor volt az, hogy a reggeli fegyok után kisütött a nap, és több óráig is érezhettük az idő változását.

Nos, most újabb változásra van kilátás?

Figyelmeztetés érkezett.

December 22-ére, avagy péntekre figyelmeztető előrejelzésről lehet olvasni, hiszen kisebb változás következik be az időjárásban. Ezekre a megyékre adták ki a riasztást az OMSZ-honlapján:

Bács-Kiskun vármegye

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye

Csongrád-Csanád vármegye

Fejér vármegye

Győr-Moson-Sopron vármegye

Heves vármegye 

Jász-Nagykun-Szolnok

Komárom-Esztergom vármegye

Nógrád vármegye

Pest vármegye

Somogy vármegye

Tolna vármegye

Veszprém vármegye

A meteorológusok széllökésekre figyelmeztetnek, ezekben a vármegyékben meghaladhatják a széllökések a 70 km/h-t is. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a youTube-ra feltöltött videós előrejelzésében pedig arról tájékoztat minket, hogy csapadékosra és szelesre fordul az időjárás Magyarországon, így pedig már mint előbb is írtuk, az ország több részén viharossá fokozódik a nyugatias szél. Az ünnepekre pedig szárazabb és enyhébb légtömegek léghullámok érkezhetnek.

A következő néhány napban sorra adják egymásnak a kilincset a frontok, változékony időjárás következik majd. Hidegfront érkezik most éjszaka, így pedig nagyon sok országrészben esőre is számítani kell majd, illetve több helyen akár havazásra is.

A videóból tudtok tájékozódni, hogy az ország egyes részeiben mi várható:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás