promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszűnik a Gellért Szálló, botrányos új nevet kap Budapest ikonikus épülete
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bizarr új nevet kap a megújult Gellért Szálló.

Budapest gazdag történelmi és kulturális örökségének egyik ikonikus épülete a Gellért Szálló, amely a Duna partján, a Gellért-hegy lábánál magasodik, és az évek során a város egyik szimbólumává vált. Az elegáns épület nem csupán szálloda, hanem egy olyan hely is, amely mélyen szövődik Budapest múltjába és jelenébe.

A Gellért Szálló története 1912-re nyúlik vissza, amikor az építkezését megkezdték a szecesszió stílusjegyeit magában hordozva. Az épület alkotóelemei között egyaránt megtalálhatók a gazdagon díszített ablakok, az ornamentikus homlokzatok és az Art Nouveau stílusra jellemző ívek. Az építészetileg lenyűgöző szálloda az első pillanattól kezdve vonzotta a városba érkező vendégeket és Budapest polgárságát.

Miután megnyitotta kapuit, az 1920-as években a Gellért Szálló egyre inkább a város szociális és kulturális életének központjává vált. Itt rendezték a város rangos eseményeit, bálokat és koncerteket, ahol a társadalom kiválóságai gyűltek össze. Emellett a Gellért Fürdő, mely az épület része, hozzájárult a szálloda hírnevéhez, hiszen a gyógyvízről híres fürdő a vendégek számára luxuskikapcsolódást kínált.

A második világháború idején a Gellért Szálló is megsínylette a háborús eseményeket, súlyos károk érték az épületet. Az 1950-es években azonban az újjáépítés és felújítás kezdetét vette, és a Gellért Szálló ismét a város egyik vezető luxusszállodájává vált.

A Gellért Szálló nemcsak a múlt szépségét őrzi, hanem a XXI. századi eleganciát is magáénak mondhatja. A modern kényelmet és luxust ötvözi az eredeti építészeti elemekkel, létrehozva ezzel egy olyan különleges helyet, ahol a vendégek Budapest egyedi varázsát élvezhetik.

A Gellért Szálló jelenlegi fejlesztése során a szálloda új néven, Mandarin Oriental Gellértként nyitja meg kapuit. Ez a lépés nem csupán egy új fejezetet nyit a szálloda történetében, hanem Budapest luxuskínálatában is egy új szintet teremt.

A Mandarin Oriental Gellért tervei szerint megőrzi az eredeti épület karakterét, ugyanakkor modern luxust és exkluzivitást csempész az épületbe. A vendégek itt nemcsak megtapasztalhatják a város gazdag történelmét, hanem egy olyan szállodában pihenhetnek, ahol az elegancia és a kényelem találkozik a múlt szellemiségével.

Más kérdés, hogy ez az új név mennyire illik a több, mint 100 éves ikonikus épülethez. A hír megjelenése után a magyarok a közösségi média kommentszekcióiban fejezték ki nemtetszésüket az új név miatt.

Az átalakított Mandarin Oriental Gellért várhatóan 2027-ben nyitja majd meg kapuit, a felújítást végző Mandarin Oriental tájékoztatása szerint az új szálloda olyan wellness részleget fog majd kínálni, amik ötvözik az ázsiai terápiákat Magyarország saját fürdőkultúrájával.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás