promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bámulatos titkot rejt a Gellért-hegy, a magyarok többsége nem is tud erről
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sok budapesti köpni-nyelni nem tud, mikor rájön a Gellért-hegy egyik rejtélyes érdekességére.

A Duna által kettészelt Budapest nemcsak Európa, hanem a világ egyik legszebb, legkülönlegesebb városa, és ezzel rengetegen tisztában vannak. Magyarország fővárosa tele van csodálatos épületekkel, helyekkel, így közkedvelt úticélja a turistáknak is, akik mindig szinte tátott szájjal csodálják Budapestet. Még az itt élő emberek is rendszeresen megrökönyödnek azon, hogy mennyi kincset, érdekességet rejt ez a város – most pedig egy olyan dologra hívta fel a figyelmet valaki, ami sokak szerint egészen döbbenetes.

A Gellért-hegy Budapest egyik meghatározó része, lenyűgöző panoráma tárul azok elé, akik felmennek rá. Éjszaka különösen gyönyörű a főváros látványa innen, egészen inspiráló hatással van mindenkire. Azt viszont csak kevesen tudják, hogy érdekfeszítő titkot rejtenek az itteni padok, ugyanis meg lehet fordítani őket, így két irányban is lehet ülni rajtuk – vagy a panorámát csodálva, vagy háttal annak.

Felkerült az internetre erről egy videó, a kommentelők pedig nagyon meglepődtek, hiszen az emberek többségének még csak sejtésük sem volt arról, hogy meg lehet fordítani a Gellért-hegyen a padokat. Sokan elég mókás hozzászólásokat hagytak a felvételnél:

„Mindig azon gondolkodtam, vajon kinek az ötlete volt panorámának háttal lerakni őket. De akkor ok”.

„Én tudtam, mert egy randin hátra estünk rajta”.

„Minden paddal lehet ezt csinálni, ha jó erőben vagy.”

„Én azt sem tudtam, hogy a Gellért-hegyen van pad!”

Az egyik kommentelő szerint már a '60-as évektől kezdve így vannak ezek a padok, szóval nem mai dologról van szó, mégis sokan csak most fedezik fel. Ez is bizonyítja, hogy Budapest folyton képes újabb meglepetésekkel szolgálni, és mindig van mit tanulni Magyarország folyton érdekes és izgalmas fővárosáról.

Itt lehet megnézni a fent említett videót a Gellért-hegy megfordítható padjairól, hátha valakinek kedve támad kipróbálni őket:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás