promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Benézték a meteorológusok? Akkora hóesés tombol az országban, hogy mégis fehér karácsonyunk lehet
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megérkezett a hó karácsony előtt egy nappal az országba. 

Úgy tűnik mégiscsak hangulatos, fehér karácsonyunk lesz, ugyanis betört az országba a tomboló hóesés. Sokan arra kelhettek, hogy szakad a hó és hófehérré váltak a tetők. Éjjel ugyanis sok helyen havazott, de még most is esik a hó az ország több részén is. 

Erős fagy nem volt, de még mindig fagypont környékén mozog a hőmérséklet. Ennek köszönhetően megmaradt a friss hó. Oroszlányban és Lajosmizsén 10 cm vastag hóréteget keletkezett, Veszprém megyében pedig sok helyen szállingózik reggel óta a hó. Úgy tudni, hogy már Pest megye is hamarosan egy téli csodavilággá alakul - számolt be róla az Időkép. 

Amint látható, a közösségi médiát elárasztották a fotók és a videók a december 23-án megérkezett hóról. Szinte alig akarják elhinni az emberek, hogy karácsony közeledtével mégiscsak részünk lehet az igazi téli időjárásban. Ám nem mindenhol tapasztalhatják meg az emberek, az Alföld néhány településéről arról számoltak be pár órával ezelőtt, hogy  süt a nap. 

- Szombathelyen meg az eső esik, ez meg lehangoló - olvasható az Időkép egyik bejegyzése alatt a kommenteknél. 

- Hajdúdorog: 15 perce sütött a nap, hirtelen sötét felhő, szél...és most esik a hó -  írta valaki más a hozzászólásoknál. 

- Nálunk semmi Szoboszlón. Süt a nap. Igazi szalonnasütő idő - számolt be egy harmadik kommentelő. 

Sajnos úgy tűnik, hogy nem fog sokáig tartani a havazás, hamar elolvad majd. Emiatt pedig érdemes gyorsan kihasználni, szánkózni, sétálni és esetleg hóembert építeni. Vasárnap, vagyis szenteste az időjárás előrejelzés szerint majd csökken a csapadékhajlam, a hegyekben még lehet majd hóesés, de a síkvidéken várhatóan mindenhol elolvad majd. Szóval igencsak kérdéses még, hogy fehér karácsonyunk lesz-e vagy esetleg esni fog-e az eső. Az már biztos, hogy délután akár már 12 fok is lehet. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás