promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szívbemarkoló videó került elő a szerencsétlenül járt börgöndi balesetről, sokkoló felvételen a pilóta utolsó másodpercei
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ahogyan arról sokan értesülhettek, vasárnap szörnyű tragédia rázta meg az országot.

A 28. börgöndi légiparádé, megrendezése óta először félbemaradt. Azonban nem szervezetlenség, érdektelenség, vagy műszaki hiba okozta a történteket, az ok ennél sokkal tragikusabb és drámaibb: két ember életét veszítette egy tragikus repülőgép balesetben.

Az áldozat Rózsavölgyi Vilmos és fia, mindketten életüket veszítették a becsapódásnál. A replő tragikus hirtelenséggel kezdett zuhanni és a földetéréskor gyakorlatilag azonnal felrobbant. A megmentésükre semmi esély nem volt.

Az egyesület elnöke mély gyásszal nyilatkozott, úgy fogalmazott, hogy ez a nap már örökre fekete betűkkel kerül be az emlékkönyvükbe. Arról, hogy mi okozta a balesetet, különböző elméletek láttak napvilágot.

Elképzelhető, hogy a pilóta elrontott egy orsó nevű figurát, ami népszerű a légi bemutatókon, de ezzel a kijelentéssel óvatosan bánnak, egyelőre semmi nem bizonyított.

A másik lehetséges ok, hogy a pilóta elmérte a sebességet és így nem tudta a levegőben tartani a gépet, azonban egyelőre ez is csak feltételezés

A baleset során többen is megsérültek, de szerencsére egyiküknek sem vészesen súlyos az állapota, különböző fokú égési sérüléseket szereztek.

Többen is megrendülten nyilatkoztak, felfoghatatlan, ami történt.

Külön tragikus az esetben, hogy a férfinak ez lett volna az utolsó repülése, ahogyan a filmekben mondják, még egy utolsó nagy balhét bevállalt a visszavonulása előtt.

A férfi az egyik legtapasztaltabb itthoni repülőgépvezető volt, így a halálesettől függetlenül is megdöbbenve állnak az emberek, köztük pályatársai is ehhez a szörnyű végkimenetelhez.

Vilmos és Árpád igencsak összeszokott páros hírében álltak, a legtöbb repülést együtt, közösen hajtották végre.

A tragédiáról valaki testközeli felvételt készített, ezt itt megnézhetitek:

Kívánunk mielőbbi megnyugvást a családnak, a kollégáknak, szeretteknek, pályatársaknak, a két áldozat pedig nyugodjék békében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás