promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A halálos ágyán vallott egy szemtanú a Roswell mellett lezuhant ufóról: két baleseti helyszín is volt!
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Csak a hadsereg tagjai ismerték azt a helyet, ahol a fontosabb bizonyítékokat találták.

Mind a mai napig nem tudjuk biztosan, hogy léteznek-e földönkívüli civilizációk, ugyanakkor 1947 nyarán kétségkívül nagyon furcsa eset történt az amerikai Roswell település környékén. Állítólag egy repülő csészealj zuhant le, és nemcsak különleges anyagú törmelékek, de halott idegen lények is maradtak utána.

A világ talán leghíresebb ufószerencsétlenségének számos szemtanúja akadt, ám közülük senki sem mert kiállni a nyilvánosság elé, hogy egyértelműen valljon a földönkívüliek létezéséről. Talán a 2005-ben elhunyt Walter Haut hadnagy az egyetlen, aki a halálos ágyán izgalmas bejelentést tett.

A 83 esztendősen elhunyt férfi a sajtókapcsolatokért volt felelős a roswelli katonai bázison, vagyis sok mindenről tudnia kellett, még ha nem is beszélhetett semmiről élete végéig. 24 órán keresztül egyébként a hadsereg is elismerte a korong alakú jármű tragédiáját, utána viszont gyorsan bedobtak egy fedősztorit egy lezuhant meteorológiai ballonról, és mindenkit csendre intettek.

Haut hadnagy a halálos ágyán eskü alatt tett írásos vallomást hagyott az utókorra, amelyet csakis azután lehetett nyilvánosságra hozni, hogy ő már a másvilágra költözött. Két évet vártak a szöveg közhírré tételével, amely lényegében nem okozott csalódást.

A hadsereg egykori tagja ebben kijelentette, hogy a meteorológiai ballonról szóló történet csupán mese volt, és amit igazából találtak, azt a roswelli bázis egyik hangárjában rejtették el. Haut le is írta az egyértelműen idegen járműnek tűnő objektumot, sőt állítása szerint kistermetű földönkívüliek holttesteit is látta.

A hadnagy azt is elárulta, hogy az űrhajó anyagát nem tudták rögtön azonosítani, annyira különlegesnek számított a Földön. Valójában nem is egy, hanem két területen szóródtak szét a roncsok, de ezt nem árulták el, nehogy a kíváncsi roswelliek a másik helyszínre tóduljanak. Ott voltak ráadásul a fontosabb leletek, a fedősztori tehát elsősorban annak leplezésére szolgált.

Haut szerint az idegenek járműve tojás alakú volt, a hosszát nagyjából 4 méterre, a szélességét pedig közel 2 méterre becsülte. Nem voltak ablakai és szárnyai, viszont két idegen holttestét látta mellettük a földön, akik nagy fejűek és körülbelül 120 centi magasak lehettek. A hadnagy bizonyos volt benne, hogy az űrből érkeztek, nem földi lények voltak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás