promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dühítően drágulnak az üzemanyagárak, a szakértők sem látják még hogy hol a vége
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mai naptól a benzin és a gázolaj ára ismét emelkedik.

Az üzemanyagárak továbbra is ingadoznak, bár ebben önmagában nem is lenne semmi meglepő. Most folyamatosan emelkedést tapasztalhatunk, miközben sokan reménykedtek abban, hogy végre jelentős csökkenés következik. A Németországban, Franciaországban, vagy Görögországban tapasztalt 700 forintos üzemanyagár ugyan még nagyon messze van, de már a 600 forint feletti értékek is pénztárcagyilkosok. Jelenleg Romániában, Lengyelországban és Szlovéniában is sokkal olcsóbban tankolhatunk, mint Magyarországon - derült ki a holtankoljak.hu táblázatából.

Az elmúlt hetekben folyamatos volt az árak hullámzása, és többször is előfordult a következő eset: az üzemanyagárak először lefelé indultak, majd megálltak, és ismét emelkedésnek indultak. A gázolaj és a benzin ára persze nem mindig változik egyszerre, de már jóideje nem láthattunk ellentétes irányú mozgásokat.

Ahogy köztudott, két fő tényező határozza meg a hazai üzemanyagárak alakulását: a Brent típusú olaj árfolyama és a forint/dollár árfolyamváltozás. Ha bármelyik tényező negatív irányba mozdul, az az üzemanyagárak emelkedéséhez vezet Magyarországon.

Ezen a héten a Brent típusú olaj ára pénteken ismét nőtt, már 87 dolláros szintre emelkedett, és a forint is kissé gyengült a dollárhoz képest, ami további áremelkedést vetített előre a benzinkutakon.

Ennek megfelelően a benzin ára péntektől bruttó 5 forinttal nőtt, míg a gázolajért bruttó 2 forinttal kell máról többet fizetniük a vásárlóknak - derül ki a holtankoljak.hu szerdai bejegyzéséből. A kutak árain is várhatóan érzékelhető lesz ez az emelkedés, így az átlagárak a héten a következőképp alakulhatnak:

95-ös benzin: 624 Ft/liter

Gázolaj: 643 Ft/liter.

A kutakon persze eltérő árakkal is találkozhatunk. Az üzemanyagárak legközelebb szerdán változhatnak, és bár a szakértők előrejelzései igencsak megosztók, sokan reménykednek benne, hogy az üzemanyagárak hamarosan ismét csökkenésnek indulnak, és hogy ez az áresés hosszőtávon is velünk marad. Biztosat mondani azonban senki sem tud.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás