promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan bejelentés érkezett a hazai üzemanyagárakról, Március 15-én igazán forradalmi lehet a hangulat a kutaknál is?
Borítókép:  A nagykereskedők megvizsgálták a magyarországi üzemanyagárakat, döntésük a nemzeti ünnep napján lép életbe.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nagykereskedők megvizsgálták a magyarországi üzemanyagárakat, döntésük a nemzeti ünnep napján lép életbe.

 

Az utóbbi időben sok autós bosszankodott az állandó üzemanyagár-emelkedések miatt, ami már jó ideje meghaladta a kritikus 600 forintos átlagárat. Ez sokakat arra ösztönzött, hogy áttérjenek a tömegközlekedésre vagy ritkábban használják autójukat, bár sokaknak ez nem egyszerű, hiszen munkájuk vagy családi teendőik miatt nélkülözhetetlen az autó.

Legutóbb viszont igencsak jó hírrel szolgálhattunk, mivel hétfőn derült ki, hogy szerdán csökken a benzin ára, míg a gázolajnál nem figyelhetünk meg árváltozást. Érdemes volt megvárni a szerdát a benzineseknek, hiszen a mai naptól 3 forinttal olcsóbban tankolhatunk - sok kicsi pedig sokra megy. Ez azt jelenti, hogy az üzemanyagárak a mai naptól kezdve a következők:

95-ös benzin: 619 Ft/liter

Gázolaj: 641 Ft/liter.

Sokan azt várnák, hogy az árváltozás végre megint tartósan lefelé fog tendálni, és ismét 600 forint alá esnek az üzemanyagárak, de a  Brent eddigi áringadozásait nézve ez nem valószínű, stabilan 80 dollár fölött tartja magát, közben a forint nem erősödött annyit, igaz nem is gyengült. A szakértők éppen ezért korábban csak kisebb korrekciókkal számoltak.

Idén márciusban egyszer már megtörtént, hogy az árak csökkenésnek indultak, de ez egyáltalán nem volt tartós.

Ezen a héten is, hiába esett a benzin ára, a tendencia nem folytatódik. Sajnos úgy tűnik, hogy ez a rövid időszak máris véget ért, és a hazai üzemanyagárak változatlanok maradnak. A benzinkutakon továbbra is a megszokott átlagárakat találjuk majd péntektől, mivel a benzin és a gázolaj beszerzési ára nem változik. 

Ez azonban sokaknak háborgásra adhat okot, mert az esés utáni stagnálás általában az újabb emelést előlegezi meg.

A március 15-én, azaz a nemzeti ünnep napján a hazai üzemanyagárakban tehát nem tapasztalunk változást, most tehát nem kell sem elsietni, sem tologatni a tankolást. A benzin és gázolaj átlagos ára továbbra is a jelenlegi szinten stagnál, olvasható a holtankoljak.hu oldalán, az átlagárak tehát a következők lesznek a benzinkutakon:

95-ös benzin: 619 Ft/liter

Gázolaj: 641 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás