promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan bejelentés jött a hazai üzemanyagárakról, érdemes teletankolni most az autónkat?
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nagykereskedők megvizsgálták a magyarországi üzemanyagárakat, döntésük márciustól lép életbe.

Ha rendszeresen közlekedünk személygépkocsival, akkor az utóbbi időben bizony gyakran bosszankodhattunk, hiszen az üzemanyagárak már jóideje csak növekednek és növekednek, messze meghaladtuk már a kritikus 600 forintos átlagárat, rengetegen döntöttek úgy, hogy inkább a tömegközlekedést veszik igényben, vagy a lehetőségeikhez mérten megpróbálnak ritkábban a volán mögé ülni - ami ugye korántsem olyan könnyen kivitelezhető, rengeteg magyar sofőr van ráutalva az autójára a munkája, esetleg a családi logisztika miatt.

A literenkénti benzinár ebben az évben eddig 71 forinttal, a dízelár pedig 73 forinttal drágult, igaz ebből 41 forint a januári jövedékadó-emelés értéke tesz ki. Ez azonban ebben az esetben os 33 és 42 forint pluszköltséget jelent eddig literenként. Ez egy átlagos tankolás esetében, ami nagyjából 50 litert tesz ki, ez 3500-4000 forint többletet jelent tankolásonként, ami már egy igen jelentős összeg,

Jó hír érkezett azonban a múlt héten, mikor végre nem emelkedtek az árak, hanem csökkentek, és ezért a legtöbben arra számítottak, hogy folytatódik a csökkenés, mivel általában ez szokott történni, a világpiaci árak kilengései hoszabb ideig szoktak tartani. A Brent üzemanyag ára hétfőn 2 dollárral esett, de még így sem ment 80 dollár alá. Az üzemanyagárak csökkenése azonban egyelőre úgy tűnik, hogy véget is ért Magyarországon - derült ki a holtankoljak.hu legfrissebb adatközléséből.

Az üzemanyagár-figyelő blog szerint ugyanis péntektől, tehát a március első napján nem kell üzemanyagár változásra számítani a hazai benzinkutakon, miután a benzin és a gázolaj beszerzési ára is változatlan marad. A tavaszt tehát az alábbi átlagárakkal kezdhetik meg a járműtulajdonosok, pénteken is ezekkel az átlagárakkal fogunk találkozni:

95-ös benzin – 615 forint/liter,
gázolaj – 647 forint/liter.

Ezek persze csak átlagárak, így pár forintos eltérések megfigyelhetőek. Elég baljós jel, hogy a csökkenés máris abbamaradt, mert ez eddig az esetek jelentős többségében újabb áremelést jelentett, így hétfőn könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy az árak megint felfelé kúsznak. Legközelebb jövő hétfőn érkezik információ arról, hogyan reagálnak az üzemanyag-nagykereskedők a piaci folyamatokra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás