promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan bejelentés jött a hazai üzemanyagárakról, nem jött be az elemzők számítása
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hazai elemzők nem ezt várták az e heti üzemanyagáraknál.

A jövő évi jövedéki adóemelés előtt minden bejelentett, pozitív irányú üzemanyag-árváltozásnak örülhettünk. Mind ez idáig csupa jó hírt kaptak az autósok, hiszen mostanra a benzin és a gázolaj literára is beesett 600 forint alá, és a legtöbben abban reménykedtek, hogy az utolsó árváltozások is hasonlóképpen fognak alakulni a benzinkutakon.

Még az elemzők is azt mondták előző hétvégén, hogy az év utolsó előtti hetére ugyan jelentősebb árcsökkenésre nem kell számítani, de valamennyit megint lejjebb mehetnek a számok.

Tudniillik a Brent ára stabilan tartja magát a 80 dolláros szint alatt egészen december eleje óta, az aktuális árfolyam 76 dolláron mozog. A forint pedig egyenesen hasít a dollárral szemben, tovább tudott erősödni az árfolyam az EU-s pályázati pénzek érkezésének hírére. Az aktuális árfolyam most 351 forint, míg a múlt hét elején 353 forint volt.

Éppen ezért az elemzők azt mondták, hogy minimálisan, de az 51. héten tovább csökkenhet a benzin és a gázolaj ára, azonban a jelentősebb változás már csak az év elején lesz a jövedéki adóemelés kapcsán.

Ehhez képest csalódáskeltő bejelentés érkezett, ugyanis az üzemanyag ára megtorpanni látszik, a hét első felében változatlan marad. Ez azt jelenti, hogy az átlagárak szerdán az alábbiak szerint alakulnak: 

95-ös benzin: 558 Ft/liter

Gázolaj: 583 Ft/liter.

Az esetek többségében ez mindig azt jelentette, hogy ezután újra emelkedni fognak az árak, de talán már nem fog drasztikusan visszaugrani sem a benzin, sem a gázolaj ára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás