promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kétszámjegyű árzuhanás a benzinkutakon, szerdától végre olcsóbban tankolhatunk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Végre olcsóbb lesz az üzemanyag, nem is kicsit.

Erre várt minden autós Magyarországon. Miután a jövedéki adóemelés miatt 41 forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj ára, mindkét üzemanyagtípus megállíthatatlanul elkezdett még feljebb kúszni. Lassan már megint ott tartottunk, hogy kezdhettük szoktatni magunkat a rettegett 700 forintos üzemanyagár gondolatához, de most olyan körülmények adódtak a világpiacon, hogy a hazai elemzők már hétvégén látták, hogy a héten akár árcsökkenés lehet a benzinkutakon.

Be is jött a számításuk, mindkét üzemanyagtípus olcsóbb lesz szerdától, ráadásul az egyik fajtánál kétszámjegyű árcsökkenést fogunk tapasztalni.

A hétvégi elemzések szerint ugyan több dolláros változások nem voltak tapasztalhatók a Brent hordónkénti jegyzés árában, de a múlt héten a tendencia csökkenő volt. Míg hétfőn 82,77 dollárral nyitott az olaj, vasárnapig 81,58 dollárral ment vissza az ár, ami 1,5 százalékos csökkenést jelent. 

Az már hétvégén is biztos volt, hogy az e heti eseményekre a forint dollárhoz mért árfolyama nagy hatással nem lesz a hazai üzemanyagárak alakulására, hiszen 359-360 forint környékén mozgott az árfolyam jelentősebb kilengések nélkül.

Szóval az elemzők ha számítottak is árcsökkenésre, csak kis mértékben, ehhez képest a dízelesek most nagyon örülhetnek, ugyanis február 28-a, szerdától nekik kétszámjegyű lesz az árzuhanás. A hivatalos adatok szerint a hét közepétől a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken, ami várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd. A benzinért bruttó 3 forinttal kell kevesebbet fizetni, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal csökken a kutak számára. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak majd a hét közepén:

95-ös benzin: 615 Ft/liter

Gázolaj: 647 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás