promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan fordulat az üzemanyagok körül, fellélegezhetnek végre az autósok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezzel vége az elviselhetetlenül magas üzemanyagáraknak?

Hetek óta csak emelkednek az üzemanyagárak, most már a benzin és a gázolaj is 600 forint felett van. Nagyon sokan komolyan elkezdték tudatosabban használni az autójukat, ha nem muszáj, inkább a tömegközlekedést vagy a kerékpárt használják, és igyekeznek spórolni a benzinnel.

Sokakat megzavar az, hogy egyre gyakrabban jelennek meg sokszor egymásnak is ellentmondó híradások a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi árak alakulásáról, azok elhelyezkedéséről a régiós piacokkal történő összevetésekben, így aztán a Magyar Ásványolaj Szövetség kitalálta, hogy kifejlesztenek egy úgynevezett árinformációs rendszert, ami már február végétől árinformációkat tud majd szolgálni azoknak, akik le szeretnék ellenőrizni, hogy hol, melyik kúton, mennyibe kerül az üzemanyag.

Erről pontos indulást és működést még nem közölt a MÁSZ, viszont időközben bejelentették az új üzemanyagárakat, amik február 23-a, péntektől lesznek érvényesek. Félő volt, hogy még tovább fognak emelkedni az árak, ugyanis a holtankoljak.hu elemzői a napokban azt közölték, hogy még feljebb mehetnek a számok.

Tudniillik az elmúlt héten a forint gyengült a dollárral szemben, és a Brent típusú olaj hordónkénti ára emelkedett 2 százalékkal.

Ennek ellenére most megtorpanni látszanak az árak, és az egyik üzemanyagtípus csökkenésnek indult. Legutóbb január 10-én tapasztaltunk a gázolaj árában csökkenést, most pénteken pedig bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe annak beszerzési ára. A benzin ára a héten már nem változik, így az átlagárak tekintetében az alábbiakkal találkozhatunk a kutakon a hét második felében: 

95-ös benzin: 618 Ft/liter

Gázolaj: 657 Ft/liter.

Hogy végül a benzin is elindul-e visszafelé és ez az árcsökkenés meddig folytatódhat, azt nehéz lenne megjósolni, mindenesetre most egy kicsit végre fellélegezhetnek az autósok.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás