promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nyakunkon a kritikus üzemanyagdrágulás? Aggasztó hírek érkeztek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megjósolhatatlan drágulás jöhet a benzinkutakon.

Az üzemanyagárak alakulását ugyebár két tényező befolyásolja leginkább Magyarországon: az olaj árfolyama, és a forint alakulása. Most igen aggasztó hírek érkeztek, ugyanis már a hazai elemzők sem tudják megjósolni, mi várható a hazai fronton.

Korábban mondtak olyanokat, hogy akár kétszámjegyű árcsökkenésre is lehet számítani, aztán mégis tovább emelkedett a benzin és a gázolaj ára. Azóta sincs megállás, és látva a jelenlegi helyzetet, sajnos hamarosan elérhetjük a kritikus pontot. Igaz, a kormány elvileg dolgozik rajta, hogy valamilyen formában kordában tartsa az árakat, de mind ez idáig erről nem érkezett semmiféle konkrétum, tehát egyelőre el kell viselnünk azt, ami jelenleg a benzinkutakon zajlik.

Viszont a Magyar Ásványolaj Szövetség nemrég bejelentette, hogy február végén komoly változás jön, ugyanis elindul egy új rendszer, ami könnyebbséget fog jelenteni az autósoknak:

Hogy a héten ismét megdrágulnak, vagyis inkább tovább drágulnak az üzemanyagárak, az hétfőn a délelőtti órákban derül ki először, azonban a holtankoljak.hu már vasárnap olyan információkkal szolgálat, amik alapján semmi jóra nem számíthatunk a 8. héten sem.

A portál elemzői belátták, hogy az elmúlt hetekben nehéz volt előre jósolni rövid távon a hazai üzemanyagárak alakulásával kapcsolatban. Ugyan egyértelműnek tűnik a 7. heti események alapján, hogy áremelkedés következhet a folytatásban is, de ez nem ennyire egyértelmű a hazai körülmények miatt.

De mi is történt az előző héten: a forint gyengült a dollárral szemben, 361 forinton tartózkodott vasárnap az árfolyam, ami egy hét alatt 1 százalékos gyengülést jelent. Ezen felük a Brent típusú olaj hordónkénti ára emelkedett, a hétfői 81,85 dollárról 83,53 dollárig ment fel az ára, ami 2 százalékos növekedést jelent.

Emiatt pedig biztosra lehetett venni már a hétvégén, hogy szerdán újra megdrágulnak az üzemanyagtípusok, és bizony valóban nem lesznek olcsóbbak. Szerdán a benzin nagykereskedelmi ára emelkedik bruttó 4 forinttal, a gázolaj beszerzési ára egyenlőre változatlan a héten. Ezt figyelembe véve a kiskereskedelmi árak szerdától az alábbiak szerint alakulhatnak: 

95-ös benzin: 618 Ft/liter

Gázolaj: 661 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás