promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli változás jön az üzemanyagok körül, megtörtént a hivatalos bejelentés
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bejelentették, hogy hamarosan változás lesz az üzemanyagoknál.

Ahhoz képest, hogy árkorrekciós lépést ígérgetnek, még mindig csak felfelé mennek az üzemanyagárak. Mint megírtuk, pénteken ismét megugrik a benzin és a gázolaj ára is - nem is kicsit. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal kerül majd többe a kutaknak. Amennyiben a fenti mértékben a kiskereskedelmi árakban is érvényesítésre kerül a változás, úgy az alábbi átlagárakon tankolhatunk péntektől: 

95-ös benzin: 614 Ft/liter

Gázolaj: 661 Ft/liter.

Viszont a Magyar Ásványolaj Szövetség bejelentette, hogy február végén komoly változás jön, ugyanis elindul egy új rendszer, ami könnyebbséget fog jelenteni az autósoknak - noha ettől még nem lesz olcsóbb a tankolás.

A Magyar Ásványolaj Szövetség kiadott egy közleményt, amiben ismertették, hogy a mintegy 2000 hazai üzemanyagtöltő állomásnak több mint felét a hozzájuk tartozó tagvállalatok üzemeltetik. Ezeken a kutakon történik a benzin 75, valamint a dízel termékek csaknem 70 százalékának kiskereskedelmi értékesítése. A szövetség felhívta a figyelmet, hogy egyre gyakrabban jelennek meg sokszor egymásnak is ellentmondó híradások a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi árak alakulásáról, azok elhelyezkedéséről a régiós piacokkal történő összevetésekben.

Emiatt pedig a MÁSZ kitalálta, hogy kifejlesztenek egy üzemanyag árinformációs rendszert, ami várhatóan február végétől szolgáltat árinformációkat.

A MÁSZ hangsúlyozta a kiadott közleményében, hogy a korrekt tájékoztatás, az elérhető legpontosabb adatok elengedhetetlenek annak bemutatására és megerősítésére, hogy a Szövetség elkötelezett egy olyan hazai üzemanyag-árszint fenntartásában, amely nemzetközi összevetésben is biztosítja a régiós középmezőnyhöz való tartozást a rendkívül hektikus és kiszámíthatatlan kőolaj világpiaci háttér ellenére is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás