promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meddig maradnak a brutális üzemanyagárak? Péntektől kicsit fellélegezhetünk, de nincs ok az örömre
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez a dízeltulajdonos hölgy nagyon örül a képen, pedig valószínűleg csak nem elég tájékozott.

Az üzemanyagárak folyamatos emelkedése az elmúlt hetekben aggodalommal töltötte el az autósokat, akik egyre tudatosabban választják közlekedési módjukat a magas költségek miatt, érezhetően csökkent is az autós forgalom az utakon - de persze van aki a munkájából, vagy a munkahelyéből adódóan nem teheti meg, hogy leteszi az autót, és inkább a tömegközlekedést, esetleg a biciklit választja.

A hazai benzinkutak nagyon messze kerültek a 600 forint alatti üzemanyagáraktól, akár a benzinről, akár a gázolajról van szó. Az elemzők ráadásul további drágulást jeleztek elő, mivel - mint ahogyan azt a napokban mi is megírtuk - a forint gyengült a dollárral szemben, miközben a Brent tusú olaj hordónkénti ára 2 százalékkal emelkedett.

Ehhez képest jó hír, hogy a benzin nem drágul, a gázolaj viszont olcsóbb lett a mai naptól.

Az ellentmondásos hírek a hazai üzemanyagárakról tovább növelték a bizonytalanságot, ezért a Magyar Ásványolaj Szövetség bejelentette egy új árinformációs rendszer fejlesztését. Bár ennek pontos működését még nem részletezték, az új üzemanyagárakat már közzétették, melyek február 23-tól, tehát most péntektől lesznek érvényesek.

A piaci elemzők előrejelzése szerint az árak tovább emelkedhetnek, különösen a forint gyengülése és az olajárak növekedése miatt. Azonban jelenleg látszik egy kis megállás az áremelkedésben, sőt, a gázolaj ára 4 forinttal csökken.

A benzin ára nem változik, így az átlagárak a következők lesznek a kutakon a hét második felében: 95-ös benzin 618 Ft/liter, gázolaj 657 Ft/liter.

Előre megmondani, hogy a benzinárak mikor kezdenek visszafelé mozdulni és meddig folytatódik az árcsökkenés, nehéz lenne, azonban most egy kis megkönnyebbülést tapasztalhatnak az autósok. Persze leginkább azok, akik már hozzászoktak ezekhez az árakhoz, amik pár héttel ezelőtt korántsem voltak ilyen kirívóan magasak.

Forrás: holtankoljak.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás