promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alaposan megváltozik az időjárás a hétvégére, ez fog történni az utóbbi időben tapasztalt napsütéssel - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás a következő napokban Magyarországon, pénteken és a hétvége folyamán erre kell felkészülni.

Hetek óta minden időjárás előrejelzést, illetve jelentést azzal kezdenek a meteorológusok, hogy az átlagnál sokkal enyhébb, a tavasziasabb a februári időjárás hazánkban, most azonban ez némiképp változik, búcsút kell mondanunk az élénkvörös napkeltéknek.

Hazánkat egy nyugatias, hullámzó frontrendszer lepi el a következő napokban, nedvesebb léghullámokkal, ennek következtében sokkal csapadékosabb, felhősebb időre kell számítani, a hőmérséklet azonban továbbra is kifejezetten tavaszias marad, nem kell visszabújni a télikabátokba és a bakancsokba. 

Milyen időjárásra kell számítani?

Pénteken több helyen, főként az északi országrészben, döntően erősen felhős vagy borult idő várható, kisebb esővel vagy záporokkal. Időnként a felhőzet elvékonyodhat, szakadozhat, és néhol akár a nap is előbukkanhat a felhők közül. A déli szél továbbra is sokfelé élénk lesz, és helyenként erős lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű, de az északi határszélen hűvösebb idő várható. Késő estére a hőmérséklet 7 és 13 fok közé csökken.

Péntekről szombatra virradóra nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de hajnalban a Dunántúlon már kezd elvékonyodni a felhőzet. Szórványosan, főként a keleti és délkeleti részeken, számíthatunk esőre vagy záporesőre, bár ezek a területek kevésbé valószínűek. A délies szél továbbra is élénk lesz, helyenként erős lökésekkel. Az éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között várható, a nyugati részeken alacsonyabb, míg keleten magasabb értékeket mérhetünk.

Szombaton napközben a HungaroMet jelentése szerint az ország Dunától keletre döntően erősen felhős vagy borult égboltra számíthat, míg a Dunántúlon a felhőzet tovább vékonyodik és szakadozik, így általában szűrt napsütésre lehet számítani. Nappal inkább a Dunától keletre szórványosan lehet eső, zápor, esetleg zivatar. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet várhatóan 11 és 17 fok között lesz.

Vasárnap Nyugaton és északnyugaton inkább gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, más területeken pedig átmeneti szakadozások mellett főként erősen felhős idő várható. Szórványosan előfordulhat eső, zápor, sőt zivatar sem kizárt. A nyugati országrészben kisebb a csapadék esélye. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A déli és délkeleti szél sokfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul, míg a maximum-hőmérséklet 11 és 17 fok között várható.

Az HungaroMET legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás