promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rafinált trükkel húzzák ki a zsebedből a pénzt, hatalmas veszélyben vannak azok, akik Budapestre látogatnak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, de már Budapest nevével is megpróbálták lehúzni az embereket. 

Újabb és újabb csalások ütik fel a fejüket manapság. Szinte megszámlálhatatlan, hogy mennyi dologgal próbálkoznak a csalók. Aki a Facebook Marketplacen keresztül akar valamilyen tárgytól megszabadulni, annak biztosan számítania kell arra, hogy egy csaló megtalálja. Mindennapossá vált ugyanis, hogy az átverők megcélozzák a hirdetőket, majd azzal a szöveggel kecsegtetik őket, hogy valamilyen futárszolgálatot rendeltek meg, amely eljuttatja hozzájuk az árut. Persze, a vége mindig az, hogy pénzt emelnek le az áldozat számlájáról. De fordult már elő, hogy az OTP nevében is megpróbálták átverni az embereket, íme egy trükk arra az esetre, ha téged is szeretnének behálózni a csalók:

De most már Budapest nevével is visszaéltek, egyes emberek megpróbáltak hamisan pénzt kicsalni másoktól úgy, hogy turisztikai adót kértek azoktól, akik Budapestre látogattak. 

Ismeretlen tettesek „Budapest Főváros helyi önkormányzati adófizetési kapuja” címmel hamis internetes felületet hoztak létre, és az egyik legnagyobb elektronikus szállásfoglaló világcég levelezési rendszerén keresztül arra szólítottak fel Budapesten megszálló vendéget, hogy turisztikai adót fizessenek a honlapon keresztül. Budapest azonban nem szed semmiféle adót azoktól, akik szállás foglalnak a városban - számolt be róla az rtl.hu.

A budapesti önkormányzat lakossági bejelentés alapján szerzett tudomást az ügyről és a weboldalról, ahol egy éjszakáért ezer forint adót kellett fizetnie tévesen a külföldieknek. Az oldat angol nyelv üzemeltették és leginkább a más országból érkezőket tájékoztatták félre. 

Természetesen az ügy nem maradt annyiban: Budapest főjegyzője feljelentést tett csalás miatt és kezdeményezte, hogy a rendőrség intézkedjen, hogy az átverő oldalt minél hamarabb szüntessék be. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás