promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milliókkal károsítottak meg egy idős nőt, aki mit sem tudott róla: percek alatt be lehet dőlni a csalók vadonatúj módszerének
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az átverők most már olyan új módszerrel próbálkoznak, hogy az ember eldobja az agyát tőle. 

Egyre több átverésről hallani nap mint nap, nem elég, hogy a Facebook hirdetőfelületét ellepték a csalók, de már a Microsoft nevében is próbálkoznak az átverők. Sokszorozódik ugyanis azoknak a magyaroknak a száma, akiket megkeresnek telefonon, a csalók a banki adatokat kérik. A legkiszolgáltatottabbak azonban az idősek, akik néhány esetben igencsak naivak tudnak lenni. 

Sajnálatos módon a következő történet is egy idős hölggyel történt meg, 13 millió forinttal károsították meg az átverők, akik egy új módszerrel próbálkoztak. 

Egy büntetett előéletű, harmincas éveiben járó férfi, és a húszas éveiben járó felesége 2020 októberében költöztek az idős asszony által bérbe adott garzonlakásba, majd rövid időn belül a bizalmába is férkőztek. Egy idő után annyira jóban lettek, hogy a hölgy azt is elmondta nekik, hogy az interneten keresztül megismerkedett egy másik városban élő jómódú, de halálos betegséggel küzdő férfival, aki kisebb anyagi támogatás ellenében részesedést ígért a jelentős összegű örökségéből. Ekkor azonban még nem sejthette, hogy hogy az udvarlója csak egy kitalált személy, akinek a nevében valójában az egyik albérlője ápolt vele bensőséges viszonyt, így néhány hónap alatt kisebb részletekben összesen több mint tízmillió forintot adott át a csalóknak, akik felajánlották, hogy a pénzt segítenek eljuttatni az állítólagos barátnak. Az átvett pénzt azonban a saját megélhetésükre fordították, de nem csak szállásadójukat, hanem annak unokatestvérét is megkárosították az átverők, akitől valótlan indokokra hivatkozva további hárommillió forintot kértek, amit ugyancsak nem fizettek vissza.

Természetesen a büntetésük nem maradt el, az ügyben részt vevő férfi fegyházbüntetést, a feleség börtönbüntetés kapott. Tehát mindez arra enged következtetni, hogy az időseket már nem csak unokázós csalással, hanem ennyire összetett dologgal is átverik. Érdemes mindig, minden esetben gyanakodni és idegenekben nem megbízni, főleg nem az interneten.

Forrás: ugyesszeg.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás