promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bizarr nevű átverés ütötte fel a fejét hazánkban, a bizalmadba férkőznek, majd minden pénzedet elveszik a csalók
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon kell vigyázni azoknak, akik a megtakarításuk befektetésére készülnek.

Ismét felkapta a fejét az úgynevezett disznóvágás-átverés, amellyel egyre több embert vertek át az utóbbi időben. 

A disznóvágás-átverés meghatározása szerint egy egyfajta befektetési csalás, amivel a tapasztalatlan és óvatlan befektetőket veszik célba a csalók. Az átverő általában egy magas megtérüléssel és fényűző életmóddal kecsegtető befektetési lehetőséggel vezeti meg az áldozatát.

Ez egyébként egy hosszú időn keresztül kivitelezett átverés, a csalók ugyanis képesek nagyon sok időt szánni arra, hogy az áldozat bizalmába férkőzzennek, ehhez pedig közelről tanulmányozzák annak szokásait, és kezdetben megcsillantják előtte a „profit” lehetőségét is.

Miután azonban a bizalom már felépült, a csaló egyre nagyobb és nagyobb befektetésekre bírja rá áldozatát egy csalásra kifejlesztett platformon, hogy azután minden nyom nélkül felszívódjon, a befektető pénzével együtt. Ezt a csalási formát azért nevezik disznóvágásnak, mert a csaló előbb egy valótlan profittal „hizlalja fel” áldozatának bizalmát, mielőtt „levágná”, megfosztva az összes pénzétől.

Erre az egyre inkább terjedő csalásra Bács-Kiskun vármegyei rendőrség hívta fel a figyelmet a Facebok-oldalán, nem árt tehát vigyázni azoknak, akik a pénzük befektetésére készülnek. Ha bármi gyanús megnyilvánulást észlelünk, jobb nem belevágni az üzletbe, bármennyire is kecsegtetőnek tűnik.

Nemrégiben egyébként a Microsoft nevével éltek vissza csalók, akik angol nyelvű hívások során a hívások a cég munkatársainak adták ki magukat, majd azt mondták neki, hogy a számítógépét valamilyen veszély fenyegeti, legtöbbször azzal, hogy az vírusos lett, ők pedig segítenének ezt a problémát elhárítani. 

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat az ilyen esetekben azt javasolta, hogy amennyiben kicsit is gyanús egy bejövő hívás, azonnal bontsuk a vonalat, és hívjuk fel a szolgáltató hivatalos ügyfélszolgálatát, de semmikép se arról a számról amiről kerestek bennünket. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás