promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Három szóval szívatták meg a telefonos csalót, alpári káromkodás zúdult az áldozatra
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Futótűzként terjednek a csaló hívásokról szóló videók.

Az utóbbi időben egyre inkább megnövekedett a telefonos csalásokról szóló hírek száma és bizony valóban nem árt óvatosnak lennünk egy-egy hivatalosnak tűnő, ám valamiért furcsának tűnő hívások esetében.

Legutóbb például a Microsoft nevével éltek vissza csalók. A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete akkor a Facebookon tette közzé a felhívást, amely szerint az elmúlt időszakban egyre több bejelentés érkezett hozzájuk, melyek szerint a Microsoft nevében telefonálnak a csalók angol nyelvű telefonhívások során.

A szervezet a bejegyzésében részletesek kifejtette a csalók módszereit is. Mint írták, a hívások során a Microsoft munkatársainak adják ki magukat, majd azt mondják neki, hogy a számítógépét valamilyen veszély fenyegeti, legtöbbször azt mondják, hogy az vírusos lett, ők pedig segítenének ezt a problémát elhárítani. 

Az említett átverésről alábbi cikkünkben bővebben is beszámoltunk:

Ha pedig ez nem lenne elég, az úgynevezett disznóvágás-átverés is felütötte a fejét, amivel egyre több embert vertek át az utóbbi időben. A disznóvágás-átverés egyébként meghatározása szerint egy egyfajta befektetési csalás, amivel a tapasztalatlan és óvatlan befektetőket veszik célba a csalók.

Az átverő pedig általában egy magas megtérüléssel és fényűző életmóddal kecsegtető befektetési lehetőséggel vezeti meg az áldozatát.

Szerencsére azonban akadnak olyan emberek, nem is kevesen akik azonnal átlátnak a csalók trükkjein, sőt az említett beszélgetést fel is veszik, ezzel is segítve a többi embernek. Így történt ez most is több a TikTok-on terjedő felvétel esetében is, amelyekben azt is láthatjuk, hogyan reagál a csaló arra, ha lebuktatják.

Az egyik videóban hallhatjuk, hogy a csaló valamilyen banki szolgáltatóhoz szeretné kapcsolni potenciális áldozatát, ám a magyar nő egyértelműen elmondja neki, hogy nem akarja elhinni, hogy valaki még beszívja ezt az átverést.

Úgy tűnik azonban, hogy ezt a csaló nem igazán vette jó néven ugyanis eléggé kiosztotta a nőt ezen szavai után.

Nem beszívja, maga fogja beszívni a f###at, ha így beszél velem. Haljál meg ba## meg!

- mondta magából kikelve a férfihang.

Most pedig nézzük is az ominózus felvételt!

@joe.mode Ez most nem sikerült, velem rosszul jártak. Sajnálom, hogy sokan bedőlnek nekik. #bebuktad #joemode #mopsz original sound - Joemode

Nem ez ugyanakkor az egyetlen hasonló hívás, ami megtalálható a közösségi oldalon, az alábbi videóban ugyanis még részletesebben hallhatod milyen mondatokkal trükköznek a csalók.

@smici84 Mindenki nagyon legyen nagyon óvatos. Egyre több a csaló és egyre ügyesebbek. Sose adjuk meg a banki adatainkat. #csaló eredeti hang - Schmidt Attila
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás