promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jóval borsosabb árra ugrott fel a Magyar Posta egyik szolgáltatása, nincs magyarázat a meglepő áremelkedésre
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Emelések következnek a postán, ennyibe fog kerülni, ha csomagot akarsz feladni. 

Úgy tűnik ismét egy áremelkedéssel kell szembenéznünk, nem kell elég, hogy a benzinárak mellett sokan elgondolkodnak, hogy reggel beüljenek-e az autójukba. Ezenkívül januárban az élelmiszerek terén is adódott emelkedés, ennek pedig azok nem örülnek, akik szeretnek sütni. Kiderült ugyanis, hogy megemelkedik a liszt ára, a cégek januárban, illetve februárban emelik átadási áraikat, várhatóan mintegy 5-10 százalékos mértékben.

Azt pedig már tavaly, vagyis 2023-ban bejelentették, hogy januártól drágulások következnek a magyar postákon. Akkor arról szóltak a hírek, hogy az 50 gramm alatti tömegkategóriában, a belföldi elsőbbségi levél díja 330 forintról 330-ra, a belföldi nem elsőbbségi levél díja pedig 210-ről 230 forintra nő. Ezek mind aprócska emelések, de úgy tűni, aki januártól csomagot akar feladni, annak nagyobb emeléssel kell szembenéznie.

Tavaly egy 2 kilós csomagot még 2060 forintért postázhattunk, ez már idén 2370 forintba kerül. De megváltozott az 5 kilós csomagok elküldésének ára is:  2330 forintról 2680 forintra drágultak meg. Ez pedig azért is érdekes, mert a legtöbben, a mai telefonok világában már nem adnak fel levelet, hanem inkább csomagot adnak fel valaki részére. 

A Magyar Posta négy héttel ezelőtt összefoglalta az előző évét, sok mindent elértek, de leginkább a fejlesztések és a bővítések éve volt az övék. Mindez az alábbi videóban látható:

Ha valaki pedig üzleti ügyfél, szintén másmilyen árakkal fog találkozni, mint tavaly. 2023-ban a csomagautomatánál feladott, kétkilós expresszcsomag, amely csomagautomatához is érkezik, 846 forintba került a cégeknek. 2024-ben pedig már 1101 forintba kerül ennek a szolgáltatásnak az ára, mindez 255 forintnyi drágulást jelent. Az ötkilós csomagoknál ugyanezek az értékek 978 forintról 1271 forintra nőttek.

Forrás: Világgazdaság

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás