promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bejelentést tett a Magyar Posta, nagy változással szembesülhetünk, ha levelet akarunk feladni
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drágulás következik be a postákon január első napjától kezdve. 

Sokan lehetséges, hogy nem számítottak erre, de a postákon is drágulás következik. Még egy ideig fellélegezhetünk és nem fog meglepetés érni minket, de januártól bizony érkezik a drágulás, ráadásul a levélfeladási díjak fognak megváltozni. 

A Magyar Posta által alkalmazott levélfeladási díjak minimálisan, infláció alatti mértékben emelkednek 2024. január 1-jétől ​

- jelentette be a vállalat a döntést. 

Mindez azt jelenti, hogy 50 gramm alatti tömegkategóriákban a belföldi elsőbbségi levél díja 300 forintról 330-ra, míg a belföldi nem elsőbbségi levél díja 210-ről 230 forintra nő.

A közlés szerint a Magyar Posta levélfeladási díjai régiós viszonylatban továbbra is a legalacsonyabbak közé fognak tartozni, ezen nem változtat az emelés. A papíralapú feladásoknál az ajánlott levelekért 60 forinttal, a tértivevényes levelekért pedig 45 forinttal kell majd többet fizetni. Az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények tarifája 55, illetve 40 forinttal emelkedik.

A Magyar Posta évente közel 450 millió levelet kezel, amelynek nagy részét, mintegy 90 százalékát továbbra is az üzleti partnerek adják fel. Novembertől pedig már megkezdődött a karácsonyi ajándékrendelésekből adódó forgalomnövekedés, a hivatalos oldalukon a postahelyeken  felkészültek a megnövekedett év végi csúcsforgalmi időszakra. Arra is figyelmeztetnek, hogy a karácsony időszakban az előző évekhez hasonlóan célszerű az utolsó megrendeléseket legkésőbb december 15. előtt leadni, hogy a webáruházak tudják teljesíteni a rendeléseket és a karácsonyfa alá megérkezzenek a várva várt ajándékok. 

A vállalat 2021-ben egy igazán megható karácsonyi videóval kedveskedett a magyaroknak. 

Forrás: MTI, Magyar Posta.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás