promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztet a Magyar Posta, haladéktalanul tudnod kell erről
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erről fontos, hogy értesülj.

Nagyon fontos hírekről kaphatunk bővebb tájékoztatást, ha a nagyobb szolgáltatók oldalait időnként felkeressük. Megéri felkeresni még a nagy üzletláncok oldalait is, hiszen ezeken a helyeken esetleg visszahívott élelmiszerekről is tájékoztatást kaphatunk az akciók és friss termékkatalógusok, illetve a folyton változó árak mellett.

Miért fontos felkeresnünk a közszolgáltatók oldalait néha?

Az utóbbi időben ugyanis egyre több közlemény jelenik meg, hogy bizonyos cégek nevével visszaélnek, a csalókkal pedig nagyon vigyázni kell, ám ha tájékozódunk, bizonyos jelekből azonnal leszűrhető, hogy át akarnak verni minket. A Magyar Posta oldalán nemrég jelent meg egy figyelmeztetés, amelyben arról tájékoztatják a lakosságot, hogy a csalók adathalász levelet, SMS-t küldenek vagy éppen a közösségi médiában álfelhívást tesznek közzé a nevükben.

A Magyar Posta a közleményben figyelmeztet, hogy 

a bankkártyánk adatai és a bankszámlánkon lévő pénz kerül veszélybe, ha a káros e-mail hivatkozására kattintunk vagy óvatlanul adatokat adunk meg.

az üzenetekben vagy az álfelhívásokban a Posta logóját és arculati elemeit használják megtévesztésként a csalók. A Posta azt írja, hogy az ügyfelektől érkezik egyre több bejelentés ilyen kísérletekkel kapcsolatban. A megtévesztés része az is, hogy csomag átvételéhez vagy nem létező promóció kapcsán kérik a kifizetést. Az elektronikus levelekben megtévesztő feliratokat használnak,

hogy átirányítsanak bennünket az adathalász oldalaikra.

A Posta kéri, hogy gyanús levél vagy SMS kapcsán ne kattintsunk a benne szereplő hivatkozásokra,, ellenőrizzük a feladó címét vagy a telefonszámot, mivel mert abból rögtön kiderülhet, hogy nem a Magyar Posta hivatalos elektronikus címéről (@posta.hu) vagy telefonszámáról (06-30-344-4987) érkezett a megkeresés. Azt is hozzáteszik a közleményben, hogy a Magyar Posta kizárólag nemzetközi küldemények esetén a vámkezelési díjak kiegyenlítése kapcsán küld online vagy SMS fizetési értesítést, amelyben minden esetben a www.posta.hu/szolgaltatasok/vam link szerepel.

Bővebben az adathalász támadásokról információ, amely segíthet a védekezésben a mindennapokban:

(via Magyar Posta)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás