promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb csapás a magyaroknak, megállíthatatlan drágulás következik, de van egy jó hír is
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem elég a reggeli áremelkedés, most még egy drágulást jelentettek be.

Január 15-én, hétfőn ugrásszerűen megemelkedtek a hazai benzinkutakon az árak. A jövedéki adóemelés második részletének érvényesítése miatt jelenleg úgy alakulnak az átlagárak a töltőállomásokon, hogy a benzin literjéért 580 forintot, míg a gázolajért 608 forintot kell fizetni. Hangsúlyozzuk, ezek az átlagárak; természetesen ennél valamivel drágábban vagy olcsóbban is tudunk tankolni.

A jövedéki adóemelés miatt összesen 41 forinttal drágultak az üzemanyagtípusok, de felmerül a kérdés: szerdán ismét várható valamilyen árváltozás? Hiszen szerdán ismét esedékessé válik, hogy valamilyen irányba elmozdulnak az árak, de ez sok mindentől függ.

A hazai elemzők komoly kilengéseket tapasztaltak a Brent típusú olaj árának alakulásában a múlt héten, hiszen járt 80 dollár közelében is, de lecsökkent egészen 76 dollárig. De a hét eleji és a mostani állapotot figyelembe véve a változás mértéke elenyésző, ugyanis az aktuális ár 78 dollár. Emellett a forint árfolyama is kiegyensúlyozottnak tűnik a dollárral szemben, komoly változások nélkül 346 forinton zárt a hét végén az árfolyam. 

A holtankoljak.hu hét végén még azt írta, hogy jelentősebb árváltozásra nem kell számítanunk - leszámítva persze a jövedéki adóemelés miatti drágulást. Ehhez képest hétfő délelőtt már azzal a hírrel szolgáltak, hogy szerdától ismét drágulni fog az üzemanyag.

Szerencsére csak a gázolaj ára emelkedik, a benziné nem fog változni. A mai, éppen aktuális átlagárakat figyelembe véve szerdától az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a kutakon: 

95-ös benzin: 578 Ft/liter

Gázolaj: 609 Ft/liter.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás